TGS

TGS'den Bahçeli'nin sözlerine tepki! Gazetecilik suç değlildir!

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş davasını takip eden gazetecilere yönelik söylemlerine tepki gösterdi. TGS yönetimi, "Gazetecilere yönelik bu tehditler, sadece gazetecilik mesleğini değil, demokrasimizi de tehdit ediyor. Altını bir kez daha çizmek gerekiyor ki, gazetecilik suç değildir!" dedi.

Abone Ol

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Sinan Ateş davasını takip eden gazetecilere ağır ithamlarda bulundu. Bahçeli,  Sinan Ateş suikastıyla ilgili haber yapan gazetecilere yönelik “Ayağınızı denk alın” ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Bahçeli'nin haber yapan gazetecilere ilişkin sarf ettiği bu sözlerin açıkça bir tehdit olduğunu belirterek, "Siyasilerin gazetecileri hedef göstermesi, basın özgürlüğüne ve ifade hürriyetine doğrudan bir saldırıdır. Gazetecilere yönelik bu tehditler, sadece gazetecilik mesleğini değil, demokrasimizi de tehdit ediyor.  Altını bir kez daha çizmek gerekiyor ki, gazetecilik suç değildir!" dedi.

Gazetecilere yönelik her türlü saldırının karşısında geri adım atmayacaklarını kaydeden TGS, "Meslektaşlarımız, toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkı adına karanlıkta kalan olayları, siyasi cinayetleri ve halkın geleceğini ilgilendiren tüm gelişmeleri ortaya çıkarmakla yükümlüdür. Sinan Ateş cinayeti gibi olayların aydınlatılması da ve detayların kamuoyu ile paylaşılması bir gazetecilik faaliyetidir, toplum yararınadır. Bahçeli’nin bu sözleri sonrası, gazetecilere yönelik herhangi bir saldırının yaşanması halinde kendisini doğrudan sorumlu olacağını vurgulamak istiyoruz. TGS olarak, halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunmaya devam edeceğiz. Gazetecilik suç değildir! Gazetecilere yönelik saldırılar karşısında geri adım atmayacağız" diye konuştu.