Bu yıl da basın iş kolunda lider sendika Medya-İş oldu! İşte Medya-İş, Basın-İş ve TGS üye sayıları... Bu yıl da basın iş kolunda lider sendika Medya-İş oldu! İşte Medya-İş, Basın-İş ve TGS üye sayıları...

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, gazetecilerin aldığı ücretlere bir kez daha değindi. Alınan ücret karşısında gazetecilerin zor geçindiğini vurgulayan Sendika, 'Bu böyle gitmez', 'Geçinemiyoruz' dedi.

İşçinin, emekçinin, vatandaşın sesini duyurmaya çalışan, zor çalışma koşulları altında çalışarak vatandaşları ülke gündeminden haberdar eden gazetecilerin asgari ücret seviyelerinde ücret alıyor olmasını eleştiren Sendika, yaptığı açıklama ile yetkililere seslendi. Asgari ücretin acilen artırılması gerektiğini dile getiren sendika, 'vergide adalet' çağrısında da bulundu. Sendika'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Çalışıyor, oranlar karşılığında düşük ücret ve kötü çalışma koşullarında zorlanıyoruz. #Geçinemiyoruz Teşvik ve indirim adı altında çalışanlara uygulanan "sıfır vergi" politikası son bulsun. Vergide adalet sağlansın.  Gelir vergisi tarifesinin ilk basamağı, brüt asgari ücretin en az 12 katı olarak düzenlenmesi. Sendikal ayrışmanın engellenmesinin engellenmesi kaldırılır. Asgari ücreti acilen artırılsın ."