Çalışma Hayatı

TOKİ işçileri parasını alamayınca eylem başlattı!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki Kentsel Dönüşüm projesinde çalışan İnşaat-İş Sendikası üyesi işçiler, haklarını alamadıkları için Ankara Kurtuluş Parkı'nda oturma eylemi başlattı.

Abone Ol

Hak arayaşı için eylem başlatan sendika üyeleri adına konuşan İnşaat İş temsilcisi, "Bugün, üyelerimizle birlikte Kurtuluş Parkı'ndayız. Yüklenici firma TOKİ, üyelerimizin haklarını ödememekte direniyor. Biz de bu hakları almak konusunda TOKİ'ye kararlıyız. Ankara'dan ayrılmadan önce tüm haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün yapılan görüşmede sadece asgari ücretler ödendi, diğer haklarımız ise ödenmedi. Bu durum vergi kaçırmak anlamına gelmektedir. TOKİ, suç işleyerek patronlardan yana tavır almaktadır. 30 işçi Kurtuluş Parkı'nda mücadeleye başladı ve tüm haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

PARAMIZI ALAMIYORUZ

Anka Haber Ajansı'nın haberine göre, ücretlerini alamayan işçiler, Kurtuluş Parkı'nda oturma eylemi başlattı. En kısa sürede sorunlarının çözüm bulmasını bekleyen TOKİ işçisi “Mersin TOKİ şantiyesinde çalışıyoruz, haklarımız alamıyoruz. Ana firma ve taşeron firmalar bizim alacağımızı ödemedi. Bayramı aşsız geçirdik ve şu an Ankara Kurtuluş Parkı'ndayız, hakkımızı alana kadar buradayız. Bizim toplanmamızın tek sebebi, alacaklarımızın olması. İki aydır paramızı alamıyoruz. Her yere başvurduk, alamıyoruz paramızı. Bunun çözümünü istiyoruz. Çözüm olmadan da hiçbir yere ayrılmayacağız” dedi.