Bugün adı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası olan sendika, 14 Temmuz 1949 yılında; “Elektrik, Gaz ve Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası” adıyla İstanbul’da kuruldu. İlk başta İstanbul İETT işçilerini ve Kadıköy-Üsküdar Halk Tramvayları Şirketi işçilerini örgütleyen sendika, aynı zamanda TÜRK-İŞ (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) kurucuları arasındadır.

TÜMTİS, kayıt dışı çalışmanın, korsan çalışma ve dağınık işyerlerinin ağırlıklı olduğu nakliyat ambarlarında, yerel ve uluslararası kargo/kurye/lojistik firmalarında, araç muayene istasyonları ile belediyeler bünyesinde destek hizmetleri ile taşımacılık hizmetleri veren işyerlerinde örgütlenme çalışmalarını istikrarlı yürüten ve giderek büyüyen bir sendika olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

6356 sayılı ‘Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’ hükümleri gereğince faaliyet yürüttüğü işkoluna ilişkin yeni düzenlemeleri göz önünde bulundurarak isim değişikliği kararı aldı. Merkez Yönetim Kurulu’nun 03.09.2013 tarih 1126 No’lu kararı ile adını “Tüm Taşıma İşçileri Sendikası” olarak değiştiren TÜMTİS, 15 sıra No’lu TAŞIMACILIK İşkolu’nda yetkili sendikadır.  

Demiryol-İş bu yıl da liderliğini korudu! İşte, Hava-İş, TÜMTİS, Öz Taşıma-İş üye sayıları Demiryol-İş bu yıl da liderliğini korudu! İşte, Hava-İş, TÜMTİS, Öz Taşıma-İş üye sayıları

TÜMTİS’in yöneticilerinden bazıları, üst örgütü olan TÜRK-İş’in ve işçilerin sosyal güvenlik kuruluşu olan SSK’nın yönetimlerinde yer aldıkları gibi, 274 Sayılı Sendikalar Kanunu’nun getirdiği işkolu yönetmeliği zorunluluğu ile Kara Taşımacılığı İşkolu’nda bulunan TÜMTİS’ten yada önceli olan Elektrik, Gaz ve Motorlu Taşıt Sendikası’ndan ayrılarak farklı işkollarındaki sendikaları kurdular.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR? YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika Genel Başkanı Kenan Öztürk'tür. Yönetim Kurulu'na baktığımızda ise; Muharrem Yıldırım
Genel Sekreter,Seyfi Erez Genel Mali Sekreter, Özdemir Aslan Genel Örgütlenme Sekreteri,  Ersin Türkmen Genel Eğitim Sekreteri.

Sendikanın güncel üye sayısına baktığımızda toplamda 15 bin 664 üyeye sahip olduğunu görürüz.