Çalışma Hayatı

Türk İş'ten kitlesel eylem kararı!

TÜRK-İŞ Konfederasyonu, işçi ve emeklilerin sorunlarını dile getirmek için 20 Ağustos'ta kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını, 26 Ağustos ve 3 Eylül'de de açık hava mitingleri düzenleyeceklerini duyurdu.

Abone Ol

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işçi ve emeklilerin sorunlarını dile getirmek için 20 Ağustos'ta kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını, 26 Ağustos ve 3 Eylül'de de açık hava mitingleri düzenleyeceklerini duyurdu. Ağar, görüşerek ve müzakere ederek meselelerin çözümünü istediklerini, aksi halde üretimden gelen güçlerini her türlü kullanacaklarını belirtti.

Demirören Haber Ajansı'nın haberine göre, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nda yapılan değerlendirmeler neticesinde 20 Ağustos'ta 81 il ve bölge temsilcileriyle kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını vurguladı.

ÇERKEZKÖY VE ZONGULDAK'TA MİTİNG

Çalışanların çalışma düzeninin bozulduğunu, enflasyon kaynaklı sorunlar yaşandığını, vergideki adaletsizliğin tepkilere neden olduğunu, emeklilik sisteminin dağıldığını, kamudaki taşeron işçi sorununun büyüdüğünü ve asgari ücretin üzerinde maaş alanların bile artık geçinemediğini anlatan Ağar, 26 Ağustos'ta Çerkezköy'de, 3 Eylül'de Zonguldak'ta kitlesel açık hava mitingleri yapacaklarını söyledi.

EKONOMİNİN BEDELİNİ BİZ ÖDEMEYECEĞİZ

Ekonominin bedelini işçilerin ödememedi gerektiğini belirten Ağar, "Sokaktaki enflasyonu en iyi biz biliyoruz. Üyelerimizin başta olmak üzere tüm emekçilerin taleplerini dile getiriyoruz. Emeğimizin karşılığı olan, gelirimizin enflasyon verilerine kurban edilmesine karşı açık bir tavır arıyoruz. Bir kez daha belirtiyoruz. Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, kayıt dışı istihdam, güvencesiz çalıştırma sorunları altında ezilmeyeceğiz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz. 969 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya giren işçilerin kanundan doğan haklarını aramaya devam edeceğiz. Kitlede ve kamuda taşeron işçilik sona erene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Örgütlenmenin önündeki engelleri tek tek aşacağız. Kırıp dökmekten ziyade birleştirmeye çalışıyorum. Görüşerek, müzakere ederek meselelerin çözümünü istiyorum. Aksi halde üretimden gelen gücümüzü her türlü kullanacağımızı da bilmelerini istiyorum" dedi.