Çalışma Hayatı

Türk Metal Sendikası Başkanı Altundağ: Ağır bir vergi yükümüz var

Altundağ,"Yılın başında aldığımız net ücret, kesintiler nedeniyle ilerleyen aylarda giderek azalıyor. Bu yük biz çalışanların omuzundadır" dedi.

Abone Ol

Türk Metal Sendikası Tuzla 1.Olağan Genel Kurulu, Sendika Genel Başkanı Uysal Altundağ’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Tek liste ile gidilen genel kurulda Şube Başkanlığına Yusuf İkisivri, Şube Sekreterliğine Mutlu Ayar, Şube Mali Sekreterliğine Engin Bakal, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Rıfat Odabaş ve Şube Eğitim Sekreterliğine Nilüfer Kutluca seçildi.

Genel Kurulda konuşan Başkan Altundağ, Türk Metal Sendikası olarak asıl amaçlarının şubelerideki üye sayılarını makul düzeyde tutarak, şube yönetimlerinin üyelere daha kolay ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

'İşimiz zorlukları aşmak'

Türk Metal olarak işlerinin mücadele etmek olduğunu belirten Altundağ, "Biliyoruz ki, bizim işimiz zorlukları aşmaktır. Biliyoruz ki bizim işimiz örgütlenmektir. Türk Metalsiz tek bir metal emekçisi kalmayana kadar çalışmaktır. Koşullar ne kadar zor olursa olsun önünde sonunda başarmaktır" dedi.

'Ağır bir vergi yükü var'

Altundağ konuşmasında, çalışanların üzerindeki vergi yüküne de dikkat çekerek, “Biz çalışanların gündeminde önemli bir sorunumuz daha var. O da, ücretlerimizden kesilen vergilerdir. Bugün Türkiye’de biz emekçiler üzerinde maalesef ağır bir vergi yükü var. Yılın başında aldığımız net ücret, bu kesintiler nedeniyle ilerleyen aylarda giderek azalıyor. Dolaylı vergilerle birlikte bu yük biz çalışanların omuzundadır. Biz artık ücretlerimizden yapılan bu kesintilerin daha adil olmasını istiyoruz. Her geçen gün belimizi büken, yılın sonunda ücretlerimizi eriten bu sistemin artık düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz Ocak ayında aldığımız ücreti, Aralık ayında da almak istiyoruz. Biz, Anayasamızda belirtildiği gibi çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasını istiyoruz" diye konuştu.