Çalışma Hayatı

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı: 'Herkesin buraya sendika giremez' dediği Vestel'de örgütlendik!

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ, 36 yıldır örgütsüz olan ve herkesin buraya sendika giremez dediği Vestel'de örgütlenme mücadelesini tamamlayarak, 17 bin çalışan adına toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını kaydetti.

Abone Ol

Türk Metal Sendikasının İzmir 1 Nolu Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu 24 Mart 2024 Pazar günü İzmir Balçova Termal Otelde yapıldı.

SENDİKAL MÜCADELEDE ÇITAYI ÖYLE BİR YERE KOYDUK Kİ...

Genel Kurulda bir konuşma yapan Türk-Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ, iki ay önce çok başarılı bir grup sözleşmesini tamamladıklarını belirterek, “Sendikal mücadelede çıtayı öyle bir yere koyduk ki ilk 6 ay için yüzde 105 oranında zam aldık” dedi.

HERKESİN BURAYA SENDİKA GİREMEZ DEDİĞİ VESTEL'DE ÖRGÜTLENDİK

Altundağ, diğer yandan örgütlenme mücadelelerine de devam ettiklerini kaydederek, 36 yıldır örgütsüz olan ve herkesin buraya sendika giremez dediği Vestel’de örgütlenme çalışmasını tamamlayarak Ocak ayında ilk toplu iş sözleşmesinin imzalandığını vurguladı.

ONURSAL GENEL BAŞKANIMIZIN ACI KAYBI İLE SARSILDIK

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ, kısa bir süre önce vefat eden sendikanın onursal genel başkanı Pevrul Kavlak’ın acı kaybı ile sarsıldıklarını belirterek, “Onursal Genel Başkanımızı bir kez daha rahmetle, özlemle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

Altundağ, konuşmasında şunları kaydetti:

 “Hep birlikte verdiğimiz mücadeleyle sizlere söz verdiğimiz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir sözleşme imzaladık.100. yılda, ilk 6 ay için yüzde 105 oranında zam aldık. Sendikal mücadelede çıtayı öyle bir yere koyduk ki… Öyle bir sözleşme imzaladık. Öyle kazanımlar elde ettik ki… Türkiye işçi sınıfı için umut olduk. Herkes, ‘Türk Metal başardı’, ‘Türk Metal her şeye rağmen kazandı’ dedi. Televizyon kanalları, canlı yayınlarını keserek verdi sözleşme haberimizi. Herkes ama herkes, ‘Yaparsa Türk Metal yapar’ dedi. Evet, dostlarım yaparsa Türk Metal yapar. Biz yaparız. Çünkü bizim arkamızda siz varsınız. Sizin çelikten iradeniz var. ‘İyi ki Türk Metalliyim’ diyen gür sesiniz var. Bundan sonra da birlikte büyük işler başaracağız. Yeter ki arkamızda olun. Yeter ki sendikanıza güvenin, inanın.

VESTEL'DE 17 BİN ÇALIŞAN TÜRK METAL SENDİKASINA ÜYE OLDU

Bir yandan başarılı sözleşmeler imzalarken diğer yandan her geçen gün büyüyoruz. Aramıza yeni arkadaşlarımız katılıyor. Bunun en önemli örneklerinden biri 36 yıldır sendikasız olan herkesin, ‘buraya sendika giremez’ dediği Dünya devi Vestel fabrikasıydı. Yaklaşık 3,5 yıl önce başladığımız Vestel örgütlenmesi de 30 Ocak 2024 tarihinde ilk sözleşmenin imzalanması ile tamamlandı. Vestel’den aramıza katılan 17 bin arkadaşımızla artık daha güçlüyüz. Türk Metal Sendikası sadece son bir yılda 39 yeni işyerinde örgütlendi. Bu sayede üye sayısı bugün itibariyle 295 bin oldu. Her geçen gün büyüyoruz, büyümeye de devam edeceğiz.”