EMEK HABER ÖZEL / İletişim-İş Sendikası olarak Türk Telekom’da örgütlenme çalışmalarını devam ettirdiklerini ifade eden Gürkan Emreoğlu, Haber-İş Sendikası’nın işyerinde uyguladığı yanlış uygulamalardan dolayı çalışanlarda sendikasızlaşmaya doğru bir yöneliş olduğunun altını çizdi.

8500 İŞÇİDEN 3500'Ü HABER-İŞE 1000'İ İLETİŞİM-İŞ'E ÜYE!

Türk Telekom’da kapsam içi çalışan yaklaşık 8500 işçi bulunduğunu bunların şu anda 4500 civarındakilerin sendika üyeliğinin bulunduğunu diğer 4000 bine yakın işçinin ise boşta olduğunun altını çizen Emreoğlu, “Sendika üyesi 4500 işçinin, 3500’ü Haber-İş’e, 1000’e yakını ise İletişim-İş’e üye. Haber-İş’e tepki olarak istifa eden  ve hiçbir sendikaya üye olmayan yaklaşık 4 bin civarında arkadaşımız var” dedi.

GEÇMİŞE DÖNÜK AİDAT TALEBİ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİ UZATTI!

Türk Telekom’da toplu sözleşme görüşmelerinin bir türlü anlaşma ile sonuçlanmaması, çalışanların mağduriyetini artırdığına vurgu yapan Emreoğlu, aldıkları bilgilere göre toplu sözleşme görüşmelerin uzamasında mevcut Haber-İş Sendikası’nın geçmişe dönük aidatları işverenden talep etmesinden dolayı sürecin tıkandığını kaydetti.

Sigortasız çalışan iş kazası geçirirse ne olur? Sigortasız çalışan iş kazası geçirirse ne olur?

HABER-İŞ YETKİYİ ALAMAMA KAYGISINNDAN DOLAYI SÖZLEŞMEYİ 3 YILLIK İMZALAMAK İSTİYOR!

Haber-İş Sendikası’nın yaşadığı üye kaybından dolayı yeni dönemde yetkiyi alamama kaygısı bulunduğu ve bundan dolayı toplu iş sözleşmesini 2 yıl olarak değil de 3 yıllık olarak imzalamak istediğini ifade eden Emreoğlu, aldıkları bilgiye göre işverenin de sendikanın bu talebine sıcak bakmadığını söyledi. İletişim-İş Sendikası olarak görüşmelerin biran önce sonuçlandırılarak çalışanların hak kaybının önlenmesini istediklerini kaydetti.