Tuzla'da özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri gönderildi. Ekipler, 2 işçinin hayatını kaybettiğini tespit etti. Salih İ. ve Cengiz Ö. adlı işçilerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, göçüğün sivil vatandaşa ait inşaat sahasında meydana geldiğini ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğunu açıkladı.

Tuzla'daki şantiyede göçük: İki işçi hayatını kaybetti - 5

İstanbul İtfaiyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 işçinin cansız bedeni, AFAD ve itfaiye ekiplerimizce sağlık ekiplerine teslim edildi." ifadesi kullanıldı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"11 Ağustos 2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, Akbaşak Sokak'ta meydana gelen göçük olayının İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile ilişkili olduğu yönünde haberler yer almaktadır. Olayla ilgili olarak, bazı kaynaklarda İSKİ'ye bağlı taşeron firmanın çalışanlarının göçük altında kaldığı belirtilmiştir. Bahse konu olan göçük, bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında, site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana gelmiş olup; İSKİ ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olayla ilgili tüm yasal süreçler ve kurtarma çalışmaları yetkili kurumlar tarafından yürütülmüştür. Göçük sonucunda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

Tuzla'daki şantiyede göçük: İki işçi hayatını kaybetti - 7

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı.

Tuzla'daki şantiyede göçük: İki işçi hayatını kaybetti - 8

Ankara'da korkunç kaza! 9 ölü 26 yaralı Ankara'da korkunç kaza! 9 ölü 26 yaralı

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık, olay yerine inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirildiğini belirterek konunun yakından takip edildiği vurguladı. Bakanlık, şu ifadelere yer verdi:

"Tuzla'da bir şantiye alanında yaşanan iş kazası nedeniyle iki işçimizin hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Bakanlığımız tarafından olayla ilgili inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir."

4 KİŞİYE GÖZALTI

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Villa inşaatında kanal döşemesi için yapılan kazı sırasında C.Ö. ve S.İ. isimli işçiler kanal borusu temizliği yapmak için 5-6 metre yüksekliğindeki alana inmiş, ancak toprak kayması sonucu göçük altında kalmışlardır. Olay sonrasında E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri ile S.A. ve K.A. isimli kırıcı operatörleri gözaltına alınmış, müteahhit M.Z.V. ise Muğla'da aranmaktadır.