Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Eminönü Yeni Camii önünde milyonlarca asgari ücretlinin sefalete terk edilmesine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamada "Ara çözüm: Asgari ücrete zam; Kesin çözüm: Üretim Devrimi" pankartı açıldı. Vatandaşlar, "geçinemiyoruz" diyerek alkışlarla destek verdiler. Ayrıca "Vergide adalet istiyoruz", "Asgari ücret insanca yaşam", "Fatura halka çıkarılamaz", "Krize çözüm üretim devrimi" sloganları atıldı.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, minönü Yeni Camii önünde basın açıklaması düzenleyen Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Okan Özkan, Türkiye'nin ekonomi yönetiminin Tayyip Erdoğan Hükümeti tarafından bilinçli bir şekilde Batılı finans merkezlerine ve Londra tefecilerine teslim edildiğini vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Konu zam olunca kapılar kapanıyor! Konu zam olunca kapılar kapanıyor!

“Küresel finans merkezlerine bağlı, Milli Devlete, bağımsız ekonomiye ve üretime karşı, neoliberal, serbest piyasacı emperyalist programın temsilcisi bir Bakan, Türkiye’yi yeniden borca batırma ekonomisinin başına geçti.

ASGARİ ÜCRETLİYE ZAM YOK

“Her gün akaryakıta, gıda ürünlerine, elektriğe gelen zam haberleriyle uyanıyoruz. Bugün asgari ücrete zam yapmamak, vatandaşı enflasyona yem etmektir. Enflasyonla mücadele adı altında asgari ücrete zam yapmayan Hükümet, yaşanan krizin tüm yükünü emekçiye, üreticiye, esnafa, emekliye yüklüyor. Zaten halihazırda belirlenen asgari ücret, ocak ayından bu yana eridi gitti. Şimdi bu ücretlerle vatandaşın Ocak 2025’e kadar dayanmasını bekliyorlar. Enflasyonu dizginlemek için asgari ücrete zam yapılmıyor. Ama akaryakıttan tutun da bedelli askerliğe kadar her şeye zam var. Yeni vergi paketiyle vatandaşın gırtlağına çökecekler. Yüzde 25 kira sınırını kaldırarak dar gelirlileri hayat pahalılığına feda edecekler.