Bitcoin’in kritik seviyeye gerilemesi, altın ve dövizde dalgalı grafiklere şahitlik edilmesi, gündelik hayatın zorlu şartları derken tüketiciler adeta köşeye sıkıştı. TL cinsinden birikimleri günden güne eriyen tüketiciler bu zorlu süreci en hafif şekilde atlatabilmek adına piyasaları yakından takip ederlerken işin uzmanından kritik uyarılar geldi.

Altın piyasasında ve döviz kurlarında bir düşüp bir yükselen grafiklerin olması kafaları karıştırmaya devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni haftaya önemli bir açıklama ile başladı. Sene başından bu yana yaptığı açıklamalarda haziran ayından sonra piyasaların karışacağına dikkat çeken İslam Memiş, ‘yolculuk başlıyor’ diyerek son gelişmeleri aktardı. Öngörüleri ile dikkat çeken Memiş’in son analizleri ekonomi gündemine bomba gibi düştü.

Denetimler sahtekârlığı ortaya çıkardı Denetimler sahtekârlığı ortaya çıkardı

‘BU HAFTA SON HAFTA’

Yurt içi piyasalarında Merkez Bankası’nın faiz kararının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tv100’deki son yazısı ile dikkatleri üzerine çekti.

Şu an için yurt dışı piyasalarında takip edilmesi gereken önemli bir verinin olmadığını belirten Uzman Memiş, altın, gümüş ve euro almak isteyenler için bu haftanın son hafta olduğunu vurguladı. Bu hafta dolar karşısında yaşanan düşüşlerin yılın son alımları anlamını taşıdığını belirten Memiş hem altın hem borsa hem de döviz kurları adına tahminlerini paylaştı.

İSLAM MEMİŞ’İN GÜNCEL TAHMİNLERİ

Yazısında borsaya değinen Uzman Memiş, son kapanışın 10 bin 711 puan seviyesinde olduğunu hatırlattı. Bu hafta için 10 bin 400 ila 10 bin 900 aralığının takip edilmesi gerektiğini ifade eden Memiş, dar bant aralığının korunabileceğini bildirdi.

Euroda bu hafta güçsüz tabloların oluşabileceğini belirten Memiş, 1,06 destek seviyesini takip edeceğini ifade etti. Ons altın için ise 2 bin 280 dolar seviyesinin senenin son alımı anlamını taşıdığını belirten Memiş, bu seviye test edildiğinde gram altın için de son alımların kayda geçeceğini ileri sürdü. Memiş, gram altın için 3 bin ila 3 bin 500 TL aralığının temmuz ayı itibari ile görülebileceğini ifade etti.