Öz Çelik-İş Sendikasi

Yolbulan Metal işçileri greve çıktı!

Hatay'daki Yolbulan Metal fabrikasında çalışan 210 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamadığı için grev kararı aldı.

Abone Ol

Payas ilçesinde bulunan Yolbulan Metal fabrikasında uzlaşma sağlanamadı ve bu nedenle işçiler 20 Haziran 2024 tarihinden itibaren greve başladı. İşçilerin aylık 30 bin liranın üzerinde taleplerine karşılık işverenin 25 bin liranın altında bir teklif sunduğu belirtti. Özçelik-İş Sendikası, yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamadığını ve işverenin zam teklifinin gerçekçi olmadığını belirtti.

Sıcak havaya rağmen, davul zurna eşliğinde halay çekerek greve katılan yaklaşık 210 işçi, fabrikada çalışıyor. Sendika, işçilerin aylık ücretinin sosyal haklar dahil 30 bin liranın üzerinde olmasını istiyor ancak işveren 25 bin liranın altında bir ücret teklif ediyor.

‘DÜŞÜK ÜCRETİ KABUL EDEMEYİZ’

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yolbulan fabrikasında çalışan aslanlarımız burada… İstedikleri ücretleri vermeyen Yolbulan fabrikası yöneticilerinin bu ücretleri bize reva görmeleri bizleri üzmüştür. Biz sendika ve yöneticiler olarak Yolbulan fabrikası emekçilerinin yanındayız. Özçelik-İş Sendikası genel başkanı, şube yönetim ve temsilcileriyle birlikte bu haksızlığa karşı bugün buradayız. Cümle aleme derdimizi anlatmak ve hakkımızı almak için buradayız! Kırıp, dökmek için değil grev gerekçelerini anlatmak için buradayız. Yolbulan fabrikası ve Türkiye’de emekçilerin sorunlarını anlatmak için bir kez daha buradayız. İşçimizin çifte bayram yaşanmasını engelleyen ve Kurban Bayramını işçilerimize zehir edenlere haykırmak için buradayız.

“Yol Bulan Fabrikasına, reva görülen 25 bin lira ücretin yetmeyeceğini defalarca uygun dille anlattık. İşveren bizim bu iyi niyetimizi ciddiye almadı, çeşitli bahaneler üretti ve bugün bu noktaya gelindi. “Yolbulan Metal ile dördüncü dönem toplu sözleşme görüşmeleri olumsuz sonuçlanmıştır. Bu toplu sözleşme görüşmelerinde işverenin yıllık bazda önerdiği yüzde 65 rakamıdır. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Biz taban ücretin 23 bin liradan 30 bin liraya yükseltilmesini istiyoruz. İşveren bizim önerimize olumsuz cevap vermiştir. Biz de emekten gelen gücümüzü kullanaraktan bugün greve çıkmış bulunuyoruz, hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Umarım işveren aklı selim davranır, yeniden bir araya gelmemize vesile olur. Emekçilerimize sesleniyorum, biz umudumuzu yitirmedik, hakkımızı alana kadar mücadelemiz sürecektir.”