Hatay’da Yolbulan Metal’de çalışan 210 işçi, düşük ücrete karşı çıktıkları grevde 11 günü geride bıraktı. Fabrika önünde 11 gündür greve devam eden işçileri  ziyaret eden Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, “Yolbulan metal işçisi yalnız değildir. Birleşe birleşe kazanacağız” pankartı açarak, “Yolbulan işçisi yalnız değildir”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları ile işçilere destek oldular.

Öz Çelik-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur? Öz Çelik-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur?

Özçelik-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Güngör, “İlk gün de söyledim bugün de söylüyorum, hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor. Yolbulan işçisi mücadele edemez, greve dayanamaz diyorlar. 7-8 yıldır örgütlüyüz. Yolbulan işçisinin sendikaya da kendilerine de güveni tam. Son rakam birinci 6 ay yüzde 50 zam veririm, ikinci 6 ay da yüzde 20 veririm, diyorlar. Peki, birinci 6 aydaki zammı neyin üzerine veriyorsun? Bu 14 bin TL’nin üzerine asgari ücret de değil. Yani şu an yüzde 70 zam vermelerine rağmen 23 bin 500 TL bize ücret öneriyorlar. Bu da ortalama ücret. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

BU MÜCADELE HEPİMİZİN MÜCADELESİ

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, ise “Bu mücadele bir fabrikada sadece bir grup işçinin grevinin başarıya ulaşıp ulaşmama meselesi değildir. Biz işçi sınıfı olarak tarihimizden aldığımız kazanımları ilerleterek öğrenerek yeni mücadeleleri belirliyoruz. Bugün 8 saat çalışma hakkı varsa, fazla mesai hakkı varsa, ikramiye ve sosyal haklardan bahsediyorsak bizden önceki işçilerin kazanımları üzerinden aldığımız haklardır. Bunların hiçbirini ne patronlar ne iktidarlar verdi” dedi. Başkavak “Bu mücadele hepimizin mücadelesidir. Kazanırsak hepimiz kazanacağız. Dayanışmamızı birleştirme çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.