Mersen fabrikasında çalışan işçiler, grevlerinin 100. gününde. Kazanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirten işçiler, grevlerin 100. gününü pasta keserek kutladılar. Birleşik Metal-İş üyesi olan Mersen işçileri, 100 gündür hakları için mücadele veriyor. İşçiler, sendikal haklarına ve toplu iş sözleşme haklarına saygı gösterilmesini isteyerek mücadelelerini sürdürüyorlar.

Drenaj çalışmasında oluşan göçükte 1 işçi hayatını kaybetti Drenaj çalışmasında oluşan göçükte 1 işçi hayatını kaybetti

Grevdeki 100. gün dolayısıyla buluşan işçiler burada pasta keserek sloganlar attı. "Yaşasın Mersen grevimiz", "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" ve "Mersen'e sendika halaylarla girecek" sloganları atan işçiler ilk günkü gibi kararlı olduklarını dile getirdi.

TBMM'YE SUNDU

Evrensel'in haberine göre, 18 Nisan'da başlayan grev, 100 gün boyunca birçok dayanışma eylemine de ev sahipliği yaptı. Grev çadırını aylar boyunca farklı işkollarından pek çok işçi ziyaret etti. Sendikalar, siyasi partiler, emek ve meslek örgütleri grev çadırını ziyaret etti. İşçilerin direnişi sadece fabrika önündeki çadırla sınırlı kalmadı. Fransa merkezli şirketi protesto etmek için Fransa Konsolosluğu önünde eylem yapan işçilerin mücadelesi, Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan'ın önergesiyle TBMM'ye taşındı.