Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş-Pozitif Projesi kapsamında 4 ayda 286 bin 940 kadının istihdamına aracılık etti.

Kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim, teşvik ve hibe veren kamu kurumları, yetişmiş insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşlarını bir araya getiren İş-Pozitif Projesi, kadın istihdamına katkı sağlamaya devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın İş-Pozitif Projesi ile 4 ayda 286 bin 940 kadının istihdamı sağlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin kayıtlı kadın istihdamına destek olduğunu belirterek "İş-Pozitif sayesinde 286 bin 940 kadının istihdamla buluşmasına aracılık ettik. Bu sayı daha da artacak" diye konuştu.

“KADINLARIN İSTİHDAMINA DESTEK VERECEĞİZ”
Işıkhan, "Kadınların istihdama katılmalarının önündeki engelleri ve riskleri azaltarak, çalışma hayatında daha fazla yer almalarına destek vermeye devam edeceğiz" dedi. İş-Pozitif Projesi, kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim, teşvik ve hibe veren kamu kurumları, yetişmiş insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşlarını bir araya getirerek kadın istihdamına katkı sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde kadın istihdamını artırmak için 9 Şubat'ta hayata geçirilen projeye, 8 bakanlığın yanı sıra sanayi ve ticaret odaları ile sivil toplum kuruluşları da katkı veriyor.

“TURİZM ELEMANI İLK SIRADA”

İş-Pozitif Projesi kapsamında Ocak-Mayıs 2024 döneminde sektörler itibarıyla en fazla kadın işe yerleştirme sanayi sektöründe "İmalat" alanında; mesleklere göre ise en fazla işe yerleştirme sırasıyla "Turizm otelcilik elemanı, reyon görevlisi ve özel güvenlik görevlisi (Silahsız) mesleklerinde gerçekleştirildi.