Akcanlar Tekstil işçileri, patronun 7'li sistem dayatmasına ve vergi kesintilerine karşı 28 gündür direniyor. İşçiler ve aileleri, Başpınar 5. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika önünde yürüyüş düzenledi. 

Metal işi kolunda her geçen yıl sendikalaşma oranı artıyor! Metal işi kolunda her geçen yıl sendikalaşma oranı artıyor!

Akcanlar işçilerinin çocuklarından Emine Kaçar, Evrensel'e yaptığı açıklamada, direnişte olan babasıyla gurur duyduğunu belirterek, "Babam iş yerinde haksızlığı kabul etmedi, patronun otelinde konaklayanların küflenmiş, kokmuş yemeklerini yemeye razı olmadı, bir günü de ailesiyle geçirmek için mücadele etti ve ediyor. Babam ekmeğimiz biraz daha büyüsün diye burada toz toprak içinde nöbet tutuyor, direniyor. Babamla gurur duyuyorum ve kazanana kadar biz de aileleri olarak onun yanında arkadaşlarının yanında olacağız" diye konuştu.

İŞÇİLERİN YANINDA BİR TEK SEN VAR

Eylemde konuşan Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK SEN) Başkanı Mehmet Türkmen de “Biz aileleri de direnişimize kattığımızda bazı kişiler ‘Çocukların, kadınların eylemde ne işi var?​’ diye tepki gösterdiler. Bu işçiler bu fabrikada çocuklarının geleceği için çalışıyorlar. Evlerini geçindirmek için bu fabrikada ter döküyorlar. Akcanlar patronunun haklarına el koyduğu bu işçiler, haklarını talep ettikleri için kapı önüne koyuldular. İşçiler aileleri ile birlikte gelecekleri için tabii ki mücadele edecekler. Birileri ‘İşçiler 10 gün direnemez dağılırlar’ demişti. Biz her geçen gün çoğalıyoruz, ailelerimizle birlikte direniyoruz. İşçilerin dağılacağını bekleyenler boşuna bekliyor, hesap edemedikleri bir şey var o da Akcanlar işçilerinin kaybedecek tek bir şeyleri kalmadığıdır. Bilmedikleri bir şey daha var bu işçilerin yanında BİRTEK-SEN var. Kurulduğundan bu yana tek bir işçi bile olsa onunla mücadele eden bir sendikaları var, o yüzden 5 kişi de kalsak, haklarımızı alana kadar buradan ayrılmayacağız” dedi.