Sosyal Güvenlik

Arnavutköy Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu 2024

Bu içeriğimizde Arnavutköy Belediyesi’nin yardımlarına ve o yardımlara ilişkin başvuru detaylarına yer verdik.

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan ve bazı kriterler çerçevesinde ‘dezavantajlı’ olarak değerlendirilen tüm vatandaşlara, birçok kurum tarafından nakdi ve ayni yardımlar yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geniş kapsamlı yardım modellerinin yanı sıra yerel yönetimler de bölge halkı için birçok destek modeli geliştirmiştir.

Yerel yönetimler dahilinde bölgede ikamet eden vatandaşlara destek eli uzatan belediyelerden biri de Arnavutköy Belediyesi’dir. Birçok başlık altında Arnavutköy halkına yardımcı olan belediye yönetimi, arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır. Peki, Arnavutköy Belediyesi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ NAKİT YARDIMI 2024

Arnavutköy Belediyesi ilçe sınırları içerisinde ikamet eden yardıma muhtaç vatandaşlara geçimlerini sağlayabilmeleri için nakit desteğinde bulunmaktadır. Yılda bir kereliğe mahsus olacak şekilde verilen bu destek için başvuru oluşturulması gerekmektedir.

Arnavutköy Belediyesi’nden nakit desteği alınabilmesi için öncelikle başvuru evraklarının tamamlanması gerekmektedir. Başvuru esnasında; fakirlik belgesi, kimlik fotokopisi, engel durumu var ise sağlık raporu, aile durumunu anlatan dilekçe ve afet durumu var ise kurum raporları ibraz edilmelidir. Başvurular belediye yönetim merkezine yapılmalıdır.

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ SICAK YEMEK YARDIMI 2024

Arnavutköy Belediyesi ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği de vermektedir. İhtiyaç sahibinin kimlik bilgileri, yardıma uygun olduğunu gösteren belgeler ve Sosyal Destek Kurul Kararı’nı teslim etmesi gerekmektedir. Tüm evraklar eksiksiz bir şekilde teslim edildikten sonra kişi, 10 gün boyunca sıcak yemek hizmetinden yararlanabilmektedir.

Sıcak yemek yardımı için ilk müracaat yeri, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü olarak belirlenmiştir. Başvuru evraklarının Müdür İbrahim Ulaş’a teslim edilmesi gerekmektedir. Açık adresi ‘Taşoluk Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi No: 88 Arnavutköy/ İstanbul’ olarak açıklanmış olan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne ‘444 4 597’ numaralı hat üzerinden ulaşıp yardım modeline dair bilgi almak da mümkündür.

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ YAŞLI VE ENGELLİ YARDIMI 2024

Arnavutköy Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışını benimsemiş ve hizmetlerini de bu doğrultuda şekillendirmiş bir belediyedir. Bu kapsamda engelli ve yaşlı vatandaşların özel olarak hizmet alabilecekleri Arnavutköy Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM) kurulumunu gerçekleştiren belediye yönetimi, merkez dahilinde birçok fırsat sunmaktadır.

AYEM, ‘Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Atatürk Caddesi No: 79 Arnavutköy/ İstanbul’ adresinde hizmet vermektedir. Merkeze ‘0212 597 70 13- 0212 597 09 18’ numaralı hatlar üzerinden erişim sağlamak mümkündür.

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ TAZİYE YEMEĞİ 2024

Arnavutköy Belediyesi 2 saatlik bir taziye yemeği hizmeti de sunmaktadır. Hizmetten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin kimlik bilgilerini, ölüm belgesini ve taziye yemeği başvuru dilekçesini, yukarıda belirtmiş olduğumuz Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Ulaş’a teslim etmeleri gerekmektedir.

ARNAVUTKÖY KART NEDİR?

Arnavutköy Belediyesi’nin ‘Arnavutköy Kart’ isimli ayrıcalıklı bir hizmeti de bulunmaktadır. Kişiye özel olarak düzenlenen bu kart ile her ay düzenli olarak idare tarafından yüklenen kredi limiti oranında ihtiyaç ürünlerinin karşılanması mümkündür. İhtiyaç ürünleri Asyam Market’ten karşılanabilmektedir.

Arnavutköy Kart; ilçe sınırları içerisinde ikamet eden ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayan veyahut da karşılamakta güçlük çeken dar gelirli, yoksul, kimsesiz, muhtaç, dul, engelli ve yaşlı başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerini kapsamaktadır. Ayni yardımı ifade eden bu kart için; fakirlik belgesi, kimlik fotokopisi ve dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurunun olumlu sonuçlanması halinde kişi adına özel olarak Arnavutköy Kart düzenlenecektir.