HAK-İŞ Konfederasyonu ‘Haklarımız için Meydanlardayız” temasıyla gerçekleştirdiği kitlesel mitinglerin üçüncüsünü Gaziantep’te yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Alanı dolduran binlerce işçi tarafından, “Haklarımız İçin Meydanlardayız”, “İşçi Sendika Omuz Omuza”, “Vergide Adalet” sloganları atıldı.

Drenaj çalışmasında oluşan göçükte 1 işçi hayatını kaybetti Drenaj çalışmasında oluşan göçükte 1 işçi hayatını kaybetti

‘VERGİNİN KAZANCA GÖRE ALINDIĞI BİR MODEL OLUŞTURULMALI’

Mitingde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, çalışma hayatının önemli sorunlarını gündeme taşıdı. Arslan, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması üzerine yeni bir modelin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Arslan, verginin kriz dönemlerinde yüzde 10 ile sınırlandırılması talebini de yineledi.

Gaziantep Resim Son

‘YAŞAMAK MUCİZEYE DÖNÜŞTÜ, ARTIK GEÇİNEMİYORUZ’

Ekonomik gelişmelerle ilgili görüşlerini aktaran Arslan, "Önce pandemiyle sarsıldık, pandeminin ateşi düşmeden bölgede felaketin en büyüklerini yaşadık. İki ayrı büyük deprem yaşadık. Etrafımızdaki savaşlar... Dünyada pandemiden sonra yaşanan krizler bir de enflasyonu üzerine koyunca artık yaşamak mucizeye dönüştü. Emeğimiz var, toplu sözleşme yapıyoruz, işimiz var ama geçinemiyoruz. Bu yapının hepimize yaşattığı ağır bir travma var. Zorluklarımız, sorunlarımız var, bu sorunları çözmek için HAK-İŞ olarak meydanlardayız” ifadelerini kullandı.

‘YAŞANAN OLUMSUZLUKLARIN SORUMLUSU EMEKÇİLER DEĞİL’

Ülkemizde ve dünya genelinde yaşanan zorlukların farkında olduklarını belirten Arslan, “Bu olumsuzluklar ülkenin ekonomik dengelerini bozdu, bunu anlıyoruz ama çalışanlar olarak bu yaşananların sorumlusu biz değiliz. Son 5 yılda milli gelir artmasına rağmen çalışanlar yoksullaştı. Zorlukların ve kriz dönemlerinin faturasını sadece çalışan işçilerin ödemesi doğru değil. Çalışanların milli gelirden aldığı pay yüzde 25’e düştü ancak sermayenin aldığı pay yüzde 55’e çıktı. Bu taksimi Kurt yapmaz, Kuzulara Şah olsa” ifadelerini kullandı.

ARSLAN, İŞÇİLERE YAPILAN BASKILARA DİKKAT ÇEKTİ

Arslan, konuşmasında bazı belediyelerin işçilere uyguladığı baskılara dikkat çekti.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından DEM Parti ve bazı siyasi partilerin, HAK-İŞ’in onurlu emek mücadelesine karşı operasyon başlattığını belirten Arslan, DEM’li belediyelerin sendikalarını hedef alarak işten çıkarmalar ve sürgünler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Arslan, “Baskı yapan bütün belediyeleri buradan kınıyoruz ve eleştiriyoruz. Van ve çevresindeki bölgelerde 800’den fazla arkadaşımız büyük bir operasyonla işlerinden oldu. Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yine HAK-İŞ'li olduğu için PKK yandaşlarına asla boyun eğmediği için arkadaşlarımız işinden oldu, ancak onurlarını kaybetmediler” dedi.

'EMEKÇİLERE HAKSIZLIK YAPANLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Gaziantep Şehitkamil Belediyesinde de HAK-İŞ’i bağlı Hizmet-İş üyesi işçilerin haksızlıklarla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Arslan, “Bu emek düşmanlarının emek istismarcılarının hesabını sorana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bunu herkes bilsin. Peşini bırakmayacağız” dedi.