Oba Makarna’nın patronu da sendika karşıtı çıktı! Oba Makarna’nın patronu da sendika karşıtı çıktı!

Sendika, çalışanların baraj altında bırakılmasına ilişkin belge talebinde bulundu ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, mahkemeye Resmi Gazete'de yayımlanan hatalı verileri sundu.

Dev-Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendikanın işçinin işçiyi örgütlediği bir yapıya dönüştüğünü belirtti. Çerkezoğlu, baraj sorununu çözmek için bakanlıkla görüşmeler yaptıklarını, bakanlığın hatalı işlemi olduğunun ortaya çıktığını ancak bakanlığın bunu düzeltmediğini, mahkeme kararı olmadan bunu düzeltemeyeceklerini söylediklerini ifade etti.

MAHKEMEYE GÖNDERMEDİLER

Bakanlığın gerekli belgeleri mahkemeye göndermediğini öne süren Çerkezoğlu, “Dava açtık ancak bakanlık mahkemenin istediği belgeleri bile göndermiyor. Mahkemenin istediği gerekli evraklar yerine Resmi Gazete’de yayımlanan sendika istatistiklerini yollamış. Ayrıca bakanlık avukatları bu davanın dayanağı olmadığını esastan ve usülden reddedilmesi gerektiği yönünde bir yazı yazmışlar. Bakanlık hukuksuzlukta ısrar ediyor” diye konuştu. Örgütlü olunan hastanelerde dava devam ettiği için başka bir sendikaya yetki verilmemesi gerekirken hukuksuz bir şekilde Öz Sağlık-İş Sendikası’na yetki verildiğini belirten Çerkezoğlu, bakanlık önünde sembolik bir oturma eylemi başlattıklarını da söyledi.