TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı enflasyon rakamlarının ardından gözler emekli maaşlarına ek zam ve asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi. AK Partiye yakın bazı kulislerde yer alan bilgilere göre enflasyonu tek haneye indirene kadar iyileşmenin ve ekonomik istikrarın devamı için asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılmayacağı yönünde.

Ak Parti'nin Kızılcahamam kampından ekonomide gerçekçi, popülizmden uzak bir ekonomi politikası uygulanması konusunda da kararlılık çıktı. Geçmişte EYT başta olmak üzere seçim öncesinde muhalefetin de baskısıyla yapılan popülist düzenlemelerden artık tamamıyla uzak durulacak.

AK Partiye yakın bazı kulislerde yer alan bilgilere göre enflasyonu tek haneye indirene kadar iyileşmenin ve ekonomik istikrarın devamı için asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılmayacak. Ayrıca açıklanan mayıs ayı enflasyon rakamları ve açıklanacak olan Haziran ayı enflasyonu dikkate alındığında memur emeklilerine yüzde 20, işçi ve Bağkur emeklilerine yüzde 25-26 bandında bir zam öngörülüyor.

Türkiye'nin heyecanla beklediği mayıs ayı enflasyon rakamları açıkladı. Memur ve emekliler alacakları ara zam kararını beklerken, asgari ücrete ne yapılacağı konusunda belirsizlik sürüyor.

ARA ZAM GÖRÜNMÜYOR

Ağustos ayı enflasyon rakamları belli oldu Ağustos ayı enflasyon rakamları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından mayıs ayı enflasyon verileri açıklandı. Buna göre; Enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,37 yükseliş kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 75,45'e yükseldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada asgari ücrete zam olmayacağı sinyalini vermişti. Konuyla ilgili son durum değerlendirmesi yapan Işıkhan, asgari ücretin temmuz ayında artırılmasına ilişkin bir çalışma olmadığını söyledi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe’ye göre, önemli olan girdi maliyetlerini kontrol altına alarak enflasyon beklentilerini aşağı çekmek. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan'ın da bu konuda açıklamaları vardı. Gültepe, “Ara zam olacağını düşünmüyorum ara zam olursa eski sarmala döneriz. 2-3 ay hep birlikte bir bedel ödeyerek bu sarmaldan kurtulmamız lazım." demişti.