Temmuz ayı yaklaşırken sürekli olarak “Asgari ücrete zam gelecek” yönünde açıklama yaparak çalışanları, emeklileri beklenti içine sokan SGK uzmanlarına  tepkiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zam yapılmayacağı yönünde son noktayı koymasıyla daha büyüdü.

Asgari ücretliler kendilerine umut satıldığını dile getirerek sosyal medyadan SGK uzmanlarına ateş püskürüyor. 

Asgari ücrete zam yapılacak mı yapılmayacak mı? Tartışmaları giderek alevlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklaması geldi. Erdoğan, Temmuz ayında bir güncelleme olmayacağını söyledi.  

Asgari ücret ve emekli zammıyla ilgili sürekli dikkat çeken açıklamalarda bulunan sosyal güvenlik uzmanları asgari ücrete ara zammın eylülde yapılacağı yönünde açıklama yapıyorlar. Bir SGK uzmanının “Bu ay itibarıyla enflasyon pik yapacak. Emekli ve memur zamları çıkarıldıktan sonra baz etkisiyle enflasyon düşünce bu zammın enflasyonu tetiklemeden verilmesini bekliyoruz." yönündeki beyanı bir taraftan heyecan yaratırken hükümet yetkililerinden gelen peş peşe açıklamalar, kafaları iyice karıştırıyor.

Milyonlarca çalışan asgari ücret zammı konusunda iki arada bir derede kaldı. Bir yandan SGK uzmanları “Zam gelecek” derken bir yandan da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Zam yok” açıklaması yapıyor. Son dakika haberi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammında devam eden belirsizliğe son noktayı koydu. 8 milyon asgari ücretli çalışanın beklediği haber sonunda geldi, asgari ücrete ara zam netlik kazandı. 

SGK uzmanlarına göre Eylül’de zam yapılacak

8 milyondan fazla  asgari ücretli çalışan, Temmuz ayı yaklaşırken asgari ücrete ara zam için olumlu bir haber bekliyor. Çünkü Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz en çok işçi ve emekliyi etkiliyor. Bu sebeple de ara zam beklentisi var. SGK uzmanlarının kulis bilgilerine dayandırdıkları haberlerde “Asgari ücrete zam var, çünkü asgari ücret yasal olarak açlık sınırının altında olamaz” diyor.

Hatırlayacağınız üzere TÜRK-İŞ tarafından yapılan son açıklamada Türkiye’de AÇLIK SINIRI asgari ücretin üstünde çıkmıştı. Bu nedenle de asgari ücrete bir ara zammın zorunlu olduğu konuşuluyor.

Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

Cumhurbaşkanı: Zam yok

Asgari ücrete ara zam iddialarına son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında bir güncelleme olmayacağını söyledi. Yani asgari ücretli çalışanlar bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Asgari ücrete yeni zam Ocak 2025’te yapılacak.