Evrensel'in haberine göre Pendik'te toplanan kurulu askeri tersane işçileri, hükümetin vergi politikalarından şikayet etti. Evrensel'e konuşan işçilerin her biri, yaşadığı sorunları dile getirdi.

Tuzla tersaneler bölgesindeki Sedef Tersanesinde çalıştıktan sonra askeri tersanede taşeron olarak çalışmaya başlayan bir işçi, geçim sıkıntısı çektiğini dile getiriyor. İşçi, "Sedef’te hiç değilse mesai oluyordu. Burada öyle bir şey yok. Pazar günü çalışamıyorsun. Cumartesi mesai olarak kabul edilmiyor. Mesaisiz ele geçen para geçinmeye yetmiyor. Güya bu ay zamlı çalışacaktık. Şimdi de diyorlar ki ‘Bir sonraki ayı bekleyin’. Bekle bekle nereye kadar? Zaten yapacağı zam da geçinmeye yetmeyecek. Muhtemelen geri Sedef’e geçeceğim. Hiç değilse mesaiyle buradan daha fazlasını kazanırız.” dedi.

Arslan: Verginin kazanca göre belirlendiği bir model oluşturulmalı Arslan: Verginin kazanca göre belirlendiği bir model oluşturulmalı

ISUZU’dan ayrılarak askeri tersanede çalışmaya başladığını dile getiren bir diğer işçi de aynı dertlerden yakınarak, “28 bin lira para veriyorlar. Neye yeter?​” diyen işçi, “Başka bir arkadaşım benimle birlikte ISUZU’dan ayrılıp TIRSAN’a girdi. Adam akıllılık etmiş. Burası da böyle devam ederse çalışılmaz burada” şeklinde konuştu.

23 yaşındaki genç bir işçi ise, “Bizi insan yerine koyan yok. Ne aldığımız para karnımızı doyuruyor ne de kaldığımız yer eve benziyor. Köpeği bağlasan durmaz, öyle bir yerde yaşıyoruz. Bizi insan yerine koyan var mı ki bize adalet sağlasınlar?​” diye isyan etti.

İşçiler, sorunların çözümü için işçi dayanışması mesajında  bulundu.