Genel-İş Sendikası

Bayraklı Belediyesi'nde TİS krizi!

İzmir Bayraklı Belediyesi yönetimi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında sözleşme krizi devam ediyor. Sendika 6 Nolu Şube Başkanı Değer Yıldız, teklif edilen rakamın oldukça komik olduğunu belirtti.

Abone Ol

Bayraklı Belediyesi'nde sözleşmenin ikinci 60 günlük sürecinin bitmesinin ardından toplantının sonunda belediye bahçesinde toplandı. DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Değer Yıldız, ''Buradaki bütün arkadaşlarla yaklaşık 60 gündür toplu iş sözleşmesiyle ilgili süreci takip ediyoruz.  Sözleşmemizin ilk 60 günlük süreci bitti. İdari bir takım maddeler geçti, sosyal haklarla ilgili bazı maddeler geçti ama asıl sözleşmenin ana gövdesini oluşturan maddelerimizin çoğu hala duruyor. 

BU RAKAMI KABUL ETMİYORUZ

Teklif edilen rakamın 19.31 gibi komik bir rakam olduğunu ifade eden Yıldız, bu rakamın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Böyle bir rakam kabul etmiyoruz. Ve bu rakamlarla görüşmeyi sürdürmemiz mümkün olmadığı için de toplantı kapatılmış ve sizlerle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Biz bu iş yerinde şehrin bütün pisliğini, bu iş yerinin bütün kahrını çeken işçileriz.'' dedi.