Böyle işçi kıyımı görülmedi! Böyle işçi kıyımı görülmedi!

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası başkan ve işyeri temsilcileri, Mahmudiye İlçe Belediyesine örgütlenme çalışması için gitti ancak belediye başkanının talimatıyla kapı dışarı edildi. Sendika temsilcileri ile belediye başkanı arasında yaşanan sert tartışma yargıya kadar taşındı. Yetkileri ellerinden alınan Genel-İş Sendikası Eskişehir Şube yöneticileri, belediye başkanından şikayetçi oldu.

Sendikal örgütlenme çalışmaları nedeniyle Eskişehir'in Mahmudiye İlçesi Belediyesi'nden kovulan Genel-İş Sendikası temsilcileri, belediye başkanının talimatıyla dışarı çıkarıldı. Belediyede çalışan ve sendikaya üye olan işçiler, başkanın tutumunu eleştirdi.

OLAY YARGIYA TAŞINDI

Mahmudiye İlçe Belediyesi'nde en fazla üye sayısına sahip olan Genel-İş Sendikası'nın yetkisi, belediye başkanı İshak Gündoğan'ın müdahalesiyle başka bir sendikaya geçti. Belediye-İş Sendikası'nın da örgütlü olduğu ilçe belediyesinde çalışan işçiler arasında büyük bir haksızlık ve ayrım yapıldığını belirten Genel-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Coşkun Sakçı, belediye başkanının 3 kişiyi daha işe alarak Belediye-İş Sendikası'na üye olma şartı getirerek, karşı sendika üye sayısını artırarak yetkiyi ellerinden aldığını ifade etti. Belediye binasına girdiklerinde başkan tarafından hakarete uğradıklarını ve zabıta görevlilerine dışarı çıkarılmaları için talimat verdiğini belirten Sakçı, olayın daha fazla büyümemesi için belediyeyi terk ettiklerini söyledi.

Mahmudiye ilçe belediyesinde sendikacılar ile belediye başkanı arasında yaşanan yetki tartışması mahkemelik oldu. Genel-İş Sendika Şube Başkanı ve işyeri temsilcileri ilçe polis merkezine giderek İshak Gündoğan'dan şikayetçi oldu. Şube Başkanı Sakçı, Genel-İş Sendikası olarak, başkan hakkında hakaret ve tehdit suçundan şikayetçi olduklarını ve adalet huzurunda hesaplaşacaklarını belirtti.