Sabah Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre, kent temizliği biriminde çalışan işçilere vasıf verilmesine ilişkin görüşmeler sonuçsuz kalınca birimde çalışan işçiler iş bıraktı. Şehrin önemli noktalarında çöpler günlerdir toplanmadı...

İşten atılan işçiler belediyeyi bastı İşten atılan işçiler belediyeyi bastı

Anlaşmaya varılamayan görüşmeler sonrası Genel İş İzmir 2 Nolu Şubeye bağlı 60 işçi iş bırakma kararı aldı. İş bırakma eylemi sonrası 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül açıklamalarda bulundu.

Ercan Gül, Cemil Tugay'ın belediye başkanı olmasıyla söz konusu şirkette görevlendirme, vasıflama gibi yazıların hepsinin geri çekildiğini belirterek: "Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Hanım 'bir daha vasıf yazısı yazamayız' dedi. Biz beklemedeyiz. Bizim talebimiz yerine gelene kadar bu eylem bitmeyecek. Bu işi müzakere masasında çözmek, yaşanmakta olan kaosun ortadan kalkmasını istiyoruz." dedi.

PERSONELLER İŞLERİ BIRAKTI

2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, "Burada 4 yıldır vasıflı çalışan arkadaşlarımız var. Çöp taksilerini neredeyse herkes bilir. Onların arkasında görev yapan arkadaşlarımızın B grubunda olması lazım. Yani ücretleri farklı olması lazım ve unvanlarının da olması lazım. Artı olarak içlerinde şoförlük yapan arkadaşlarımız da var. Ama buradaki şoför arkadaşlarımızın gruplarını vermiyorlar. Bu araçların arkasında tazyikli suyla yıkama yapan arkadaşlarımız var, bunların da vasıfları verilmesi gerekirken vermiyorlar. Ocak ayında 'eylem yapacağız' dedik ve istediğimizi aldık. Bütün arkadaşlarımızın toplamda farklı birimlerden 230 arkadaşımızın vasfı yazıldı. Göreve Cemil Başkanın gelmesi ile şirkette olan görevlendirme, vasıflama gibi yazıların hepsi geri çekildi. Geri çektiği için biz de gittik, 'bunları inceleyin, içerisinde usulsüzlük olanlar varsa iptal edin ancak yoksa hepsini gönderin' dedik. Bunu Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Hanım'a ilettik. Ancak arkadaşlarımızın dört aydır talepleri yerine gelmedi. Verilmiyorsa biz de araç arkasını yapmıyoruz, sadece süpürgemizi yapacağız dedik ve araç arkası personellerimiz işlerini bıraktılar" ifadelerini kullandı.

Gül, talepler yerine getirilene kadar eylemlere devam edileceğini belirtti. Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Hanım'ın "bir daha vasıf yazısı yazamayız" dediğini ifade etti. Talepleri yerine gelene kadar eylemin bitmeyeceğini, sorunu müzakere masasında çözmek istediklerini ve belediyenin böyle ufak sorunlarla oyalanmasını ve zarar görmesini istemediklerini söyledi.