Bayraklı Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi memurlar, TİS farklarının ödenmemesi sebebiyle başlattıkları eyleme büyük bir kararlılıkla devam ediyor.

Evrensel'in haberine göre eylemde konuşma yapan Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube üyesi Mustafa Aru, "Bu hafta CHP'nin, geçinemeyenlerin mitingi vardı. Bu mitinge İzmir'den belediye başkanları da katıldı. Özel'in 'geçinemiyoruz' dediği sıkıntıya aynen katılıyoruz. Katılıyoruz ama onlara buradan sözümüz var. İşte burası kendi iktidar oldukları yer, iktidar oldukları yerde memur arkadaşlarımızı yoksullaştırmaya sevk ediyorlar" dedi.

Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

Tüm Bel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Bülent Türkmen ise, "Merkez yönetim kurulu olarak aldığımız bir karar var. Hiçbir yerde yaptığımız toplu sözleşmelerin gerisine düşecek hiçbir toplu sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz. Yetkili olmadığımız yerlerde de bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

Cemil Tugay'la aldıkları randevu sonucu Tüm Bel-Sen 1 No'lu şubeyle görüşmeye gittiklerini aktaran Türkmen, "Toplantı salonuna girdikten sonra belediye başkanı 'Ben şubeyle görüşmeyeceğim' dedi. Biz de 'Biz şube olmadan, buradaki temsiliyet olmadan biz de görüşmeyeceğiz' dedik ve toplantıdan ayrıldık. İş yeri temsilcilerimiz, şube yöneticilerimiz olmadan, belediye başkanlarıyla kapı arkalarında yapılan bir görüşmeyi hiçbir zaman kabul etmiyoruz" dedi.