Genel-İş Sendikası

Belediye işçileri isyan etti: Geçinebilir bir ücret istiyoruz

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam eden Kartal Belediyesi işçileri sözleşme sonucunda geçinebilecekleri bir ücret talep ediyor.

Abone Ol

İstanbul'daki belediyelerde çalışan Genel-İş üyesi işçiler, toplu iş sözleşmesi sürecinde, ödenmemiş sosyal hakları ve fazla mesai ücretlerini talep ediyor. Ayrıca, geçinebilecekleri bir ücret de istiyorlar. Türkiye'de asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu bir ortamda, iktidar emekçilere kemer sıkmayı dayatırken, belediye yönetimleri de 'kamuda tasarruf' gerekçesini kullanıyor. Kartal Belediyesi'nde çalışan işçiler, üç aydır sosyal haklarını ve fazla mesai ücretlerini alamadıklarını belirtiyor.

Belediye işçisi, “Daha önce şubeler ne kadar dik durursa dursun, genel merkez tarafından işçinin onayı alınmaksızın TİS imzalanmıştı. Şimdi de böyle olacak, işçilerin arasında genel görüş bu” diyor.

İŞÇİYE GELİNCE 'PARA YOK' OLUYOR

Dış Temizlik Biriminde çalışan ve üç aydır mesai ücretlerinş alamayan işçi ise, “Belediyeler her şeye para buluyor ama sıra işçiye gelince ‘Para yok’ diyorlar. Biz işçiler bir araya gelip birlikte hareket etmediğimiz sürece bir şey düzelmez” dedi.

Bir diğer işçi ise kendilerine talep edilen ücretin oldukça komik rakamlar olduğunu belirterek, “Bu ekonomik koşullarda bu paraların kesinlikle kabul edilmemesi gerekir. Masada konuşulan bu komik zamma karşı gerekirse grev kararı alınmalıdır. Zaten üç aydır fazla mesai ücretleri yatmadı. Fazla mesai ücretlerinin bir an önce yatırılması gerekiyor” diyor.