Sosyal Güvenlik

Bepanthol SGK Karşılıyor Mu, Ödüyor Mu?

‘Bepanthol SGK karşılıyor mu?’ sorusu arama motorlarına sık sık konu olmaktadır. Peki, Bepanthol nedir, SGK öder mi? İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Son dönemlerde birçok tanıtıma konu olan ve özellikle de çocuklu evlerde mutlaka bulunan Bepanthol, arama motorları aracılığı ile de sık sık sorgulanmaya başlandı. Yumuşak bir formda olan ve aynı zamanda kullanıcılarını kokusu ile de mest eden bu krem, faydaları ile de sık sık gündeme gelmektedir.

Birçok faydası ile sosyal medya tanıtımlarının da en çok tercih edilen ürünleri arasında yer alan Bepanthol’ün Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığı merak edilmektedir. Bu kremin kamu kurumun ödeme listesinde bulunup bulunmadığı, birçok kişi tarafından araştırılan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Bepanthol’ün özelliklerine, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilaç ödeme listesinde bulunup bulunmadığına dair pek çok bilgiye yer vermeye çalıştık.

BEPANTHOL NE İÇİN KULLANILIR, NE İŞE YARAR?

Her yaş aralığı için ‘kullanılabilir’ onayı almış olan Bepanthol, genel olarak cildi nemlendiren bir kremdir. Çeşitli cilt hastalıklarının tedavilerini de destekleyen bu kremin içeriğinde provitamin B5 yani dekspantenol bileşeni bulunmaktadır.

Bepanthol’ün başlıca faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Cildi, ihtiyaç duyduğu nem dengesine kavuşturur.
  • Deri döküntüsü problemine iyi gelir.
  • Hassas ciltlerde cilt bariyerini destekler.
  • Kuru ciltlerde sıklık ile gözlenen çatlak sorununun önüne geçer.
  • Güneş yanıklarının tedavilerini destekler.
  • İçerdiği ‘lanoni’ isimli madde sayesinde cildin daha rahat nefes almasına yardımcı olur.
  • Özellikle kış aylarında gözlenen dudak çatlaklarına iyi gelir.
  • Bebeklerde gözlenen pişik sorunlarının tedavilerini destekler.

BEPANTHOL’ÜN KULLANIMI NASIL?

Harici olarak kullanılan Bepanthol, tedavi edilmek istenilen bölgeye direkt olarak sürülebilir. Bepanthol kullanımından tam fayda sağlamak isteyen kişilerin uygulama öncesinde ilgili bölgeyi iyice temizlemeleri ve kurulamaları gerekir. Özellikle yüz bölgesi için Bepanthol’den destek alınmak isteniyor ise cildin günlük olarak birkaç aşamada temizlenmesi, kremin bu temizleme rutinin ardından cilde uygulanması tavsiye edilmektedir.

Tüm vücut kullanımına uygun olan Bepanthol, güneşe karşı alerjik reaksiyon gösteren bünyeler tarafından da tercih edilebilmektedir. Kremin, güneş alerjisinin belirtilerinden olan kabarıklık ve kaşıntı gibi rahatsız edici reaksiyonları yatıştırdığı bilinmektedir. Yanı sıra saç derisinde çok çeşitli faktörlere bağlı olarak gelişen pul pul dökülme şikayetine karşı da Bepanthol’ün etkili olduğu bilinmektedir.

SOSYAL GÜVENLİK KUURMU BEPANTHOL’Ü KARŞILIYOR MU?

Bepanthol, ‘kişisel bakım ürünleri’ kategorisi altında satışa sunulan bir kremdir. Günümüzde özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen krem, bu satış politikası sebebi ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmamaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilaç ödeme listesinde bulunmayan Bepanthol, reçetesiz olarak satın alınabilmektedir. Kremin satışı yalnızca eczaneler tarafından değil çeşitli kozmetik mağazaları ve online mağazalar üzerinden de gerçekleştirilmektedir.

BEPANTHOL FİYATI NE KADAR? 2024

Fiyatı, kategorisinde yer alan birçok ürüne göre daha yüksek olan Bepanthol, son dönemlerde yaşanan zam güncellemelerinden de doğrudan etkilenmiştir. Satış noktalarına göre değişiklik gösteren Bepanthol fiyatları, birçok kişi tarafından sık sık araştırılmaktadır.

Özellikle indirim kampanyaları döneminde fiyatı bir hayli düşen Bepanthol’ün, haziran ayı itibari ile geçerli olan satış fiyatları şu şekilde sıralanabilir:

  • Bepanthol Derma Nemlendirici & Besleyici SPF 25 50 ml: 259,55 TL
  • Bepanthol Sensiderm 50 gr kaşıntı giderici krem: 186 TL
  • Bepanthol 400 ml SensiDaily vücut kremi: 484,25 TL
  • Bepanthol el ve yüz için nemlendiren 100 g cilt bakım: 227,50 TL
  • Bepanthol Baby 50 g pişik önleyici krem: 140 TL