Fırın işçileri çalışma koşulları sebebiyle iş bıraktı! Fırın işçileri çalışma koşulları sebebiyle iş bıraktı!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, kamu emekçilerin maaşlarına zam yapılması talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önünde toplandı.Sendika üyeleri, Bakanlığın önünde maaşlara daha gerçekçi oranlarda zam yapılmasını talep etti.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşilyurt, konfederasyon adına yaptığı basın açıklamasında TÜİK'in açıkladığı rakamları eleştirdi. Yeşilyurt, “Maaşlardaki artışın gerçek dışı belirlenen enflasyon oranlarına, vergi ve cezaların ise bu oranın 2-3 katına göre belirlendiği bir skecin içindeyiz. Bu utanç tablosundaki son gelişme ise TÜİK’in yine paralel evrenden enflasyon verileri açıklaması olmuştur. TÜİK’in neden yıllardır enflasyon sepetini gizlediği çok iyi anlaşılmıştır. Buradan TÜİK’e sesleniyoruz: Türkiye’de 34 liraya doktor muayenesi yok. 9 bin 600 liraya ev taşıma imkanınız yok. Bu en az 20 bindir. 5 bin 800 liraya kira yok. Ülke genelinde kira ortalaması 12 bine ulaşmış, temel bir hak olan barınma, emekçinin gelirinin yarısından fazlasını yutar hale gelmiştir. 113 liraya alacağınız bir zeytinyağı yok" diye konuştu.

YÜZDE 41 ZAM YAPILMALI

Kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 41 zam talep eden Yeşilyurt, “TÜİK, tüm emekçilerin insan onuruna yaraşır adil ücret hakkını göz göre göre gasp etmiştir. Enflasyon, gizlenerek bütün fatura emekçilere ödetilmektedir. İktidar ve TÜİK, enflasyonu gizleyen anlayışını ve sahte verilerle açıklanan oranları terk etmelidir. Kamu emekçilerinin sadece satın alma gücünün korunabilmesi için maaşlarına en az yüzde 41,16 oranında Temmuz’da zam yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

İNSANCA KOŞULLARDA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak yetkililere seslenen Yeşilyurt, "Enflasyonun yükselmesinde hiçbir sorumluluğu olmayan milyonlar adına sesleniyoruz: Ücretlerden, vergilere adil bir yaşam istiyoruz! İnsanlık onuruna yaraşır ücretlerle, insanca koşullarda çalışmak istiyoruz! Bilinsin ki bu haklı taleplerimizin peşini bırakmayacak, haklarımızı söke söke alacak, direne direne kazanacağız!” dedi.