Akcanlar Tekstil yönetimi, işçilerin eylemi üzerine 90 işçiyi kod 46 ile daha sonra da işsizlik maaşı almamaları için kod 22'yle işten çıkarmıştı. Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK SEN) üyeleri 6 gündür eylemlerini sürdürüyor. Dün, Balıklı Parkı'nda basın açıklaması düzenleyen işçilere, Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca ve kentteki siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. 

İşçi temsilcisi Ali Sarıçiçek, talepleri karşılanana kadar direneceklerini belirterek, "Vergi kesintilerinin en yüksek oranı işçilerin ücretlerinden. Az kazanandan çok, çok kazanandan az vergi alıyorlar. Tam tersi olsun istiyoruz. Yedili sistemin ortadan kaldırılmasını, banka promosyonlarının işçiye verilmesini istiyoruz. Altı gün değil bir ay da olsa yılmayacağız, birliğimizi bozmayacağız. Zafer bizim olacak" şeklinde konuştu. 

BU KENT O PATRONLARIN DEĞİL

BİRTEK SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de işçilerin yaşadığı haksızlığa karşı direnişe devam edeceklerini belirterek, “Türkiye’nin patronları kuruş vergi ödemiyor. Antep’in en büyük 5 firmasında işçilerin patronlardan kat be kat fazla vergi ödediğini, patronların vergilerinin nasıl sıfırlandığını gördük. Şimdi bize diyorlar ya Antep patronları Türkiye’ye örnek olmalı, kentimizi marka şehir haline getirdiler, hayırseverler diye. Oysa ki bu kent vergi ödemeyen, işçilerin tazminat hakkına çöken, işçilerin, halkın sırtından beslenerek zenginliklerini büyüten patronlarla dolu. Ama bu kent o patronların değil; deprem, pandemi, kar, fırtına demeden iş yerine çağırılıp ölümüne çalıştırılan işçilerin kentidir” dedi.

Çimento ve Cam iş kolunda en fazla sendikalaşma Türkiye Çimse-İş'te oldu Çimento ve Cam iş kolunda en fazla sendikalaşma Türkiye Çimse-İş'te oldu

İSTEKLERİMİZ OLMAZSA EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

Taleplerinin karşılanmadığı takdirde eylemlerini büyüteceklerini söyleyen Türkmen, "Bu işçiler insanca yaşayacak bir ücret, insanca yaşayacak koşullar ve insan yerine konulmak istiyorlar. İşçilerin talepleri haklı ve yasaldır. Bu taleplerin karşılanması için Akcanlar patronunu bizimle görüşmeye ve bu talepleri karşılamaya çağırıyoruz. Eğer bunu kabul etmekte diretirlerse, işçileri haksız yere işten atma tutumuna devam ederlerse bu eylemler bugüne kadar yaptıklarımızla sınırlı kalmayacak. Eğer taleplerimiz karşılanmazsa eylemlerimizi Akcanlar patronuna ait Divan ve Grand Otellerinin önüne taşıyacağız" diye konuştu.