CarrefourSA deposunda çalışan 5 işçinin herhangi bir sebep sunulmadan işlerine son verilmesinin ardından günlerdir süren bir eylem başlatılmıştı. İşçilerin direnişi 13.gününde kararlılıkla devam ediyor...

İstanbul’un Esenyurt'da bulunan CarrefourSA deposunda haksızca işten çıkarımlarının ardından Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) öncülüğünde eylem başlatıldı. istanbul'da başlatılan eylem, Ankara'da devam etti.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önünde toplanan işçiler, işe geri dönmek ve haklarını aramak için yetkiililere seslendi. DGD-SEN Başkanı Neslihan Acar, gereğinin yapılması için Bakanlığı harekete davet ederek, “Siz çalışma bakanısınız, bir patron örgütü değil. Bu yüzden, işçilerin taleplerini dikkate almak zorundasınız. Burada sesimizi duyurmak için direniyoruz. Çünkü içeride Soma gibi bir facia yaşanmasın, yüzlerce işçi ölmesin diye mücadele ediyoruz. İşçiler ölmek istemiyor. Bu yüzden direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Genç Sağlık Sendikası, şehit çocuklarını Genel Merkez'de ağırladı Genç Sağlık Sendikası, şehit çocuklarını Genel Merkez'de ağırladı

Çalışanların en büyük sorununun beslenme şartlarının oldukötü olduğunu kaydeden Acar, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel; her gün sokaklarda bağırıyorsunuz hukuk, yasa, işçi ve emekçi diyorsunuz. Peki, biz kimiz? Direnişimizin ikinci haftasındayız. Gittiğimiz her yerde karşımızda duvar gibi bir sessizlik var. Ama buna rağmen sesimizi her yere duyuracağız” diye belirtti. 

NE OLMUŞTU?

CarrefourSA deposunda 12 Ağustos'ta 5 işçinin işten atılmasının ardından başlayan eylem Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) çağrısıyla devam ediyor. İşçiler, eylemlerinin 9'uncu gününde Sabancı Holding önünde eylem yaptı. İşçiler, "Çaya yüzde 150 zam yapan CarrefourSA, işçiye yüzde 20 zam yapmamak için depo kapatıyor", "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz", "Dişini sıkma yumruğunu sık" ve "Geçinemiyoruz" dövizleri taşıdı. Eylemde "Direne direne kazanacağız" ve "Carrefour'dan alma zulme ortak olma" sloganları atıldı.

Arkadaşlarının yaşadığı haksızlık karşısında sessiz kalmayan 150 işçi, çalışma arkadaşlarına destek olmak için günlerdir eylem yapıyor. Toplamda 300 kişinin çalıştığı depoda işverene karşı direniş sürdüren çalışanlar, amirleri tarafından tehditlere ve hakaretlere de maruz kalıyor. İşçiler kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirirken depoda çalışmalar durma noktasına geldi.