Diyarbakır'daki fırın işçileri, uzun çalışma saatleri, sigortasız çalıştırılma ve izin haklarının gasbedilmesine karşı bir araya geliyor. Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Olcay Ozak başkanlığında bir araya gelecek olan işçiler, toplantıda yol haritalarını belirleyecek.

Amed Fırın İşçileri Komisyonundan Adem Demir, hakkını aramak isteyen tüm fırıncıları eyleme davet ederek“Biz ne kadar birlik olursak o kadar da güçlü oluruz. Halihazırda çoğu işçi arkadaşımız sigortasız çalışıyor. Sigortalı olanlarımıza da olmayanımıza da günde 14 saati bulan çalışma saatleri dayatılıyor. Tatil hakkımız yok. Bu düzenin değişmesini istiyoruz” dedi.

Gıda-İş Sendikası genel başkanı kim? Gıda-İş Sendikası genel başkanı kim?

Uzun süredir bu işle uğraştığını belirten Demir, “Uzun soluklu bir mücadele vereceğiz. Bu çalışma düzeni hem insani değil hem de yasal değil. Bunun karşısında tüm işçi arkadaşlarımıza Gıda-İş Sendikasına üye olmaları çağrısında bulunuyorum. Sigortalı olmayanlara da birlik olma çağrısı yapıyorum. Bu süreçte sigortasız çalışan kalmasın diye birlik olacağız. Yaklaşık bir aydır sendikamız ile hazırladığımız broşürleri işçi arkadaşlarımıza ulaştırmaya çalıştık. Konuştuğumuz onlarca işçi arkadaşımız oldu. Biriktirdiğimiz şeyler oldu. Bu yüzden de bizim için bu toplantı çok önemli. Pazartesi günü Bahattin Demircan Taziyeevinde saat 20.30’da yapacağımız ve Gıda-İş Sendika Genel Başkanı Olcay Ozak’ın da katılacağı toplantımıza Diyarbakır’daki tüm fırın işçilerini davet ediyoruz. Birleşen işçiler asla yenilmez” dedi.