Seneler önce ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan koronavirüs, dünya genelinde ciddi ekonomik sıkıntıların fitilini ateşlemişti. Sağlık alanında yürütülen kapsamlı çalışmalar neticesinde aşının da etkisi ile salgın kontrol altına alınırken ekonomik alanda yaşanan tahribatlara halen kesin bir çözüm bulunamadı.

Salgının etkisi ile yükselişe geçen ve bugün birçok faktörün etkisi ile yüksek seviyelerde seyretmeye devam eden enflasyona karşı ülkemizde de ciddi modeller geliştirilmeye devam edilirken vatandaşların alım güçleri arzu edilen seviyelere çekilemedi.

Milyonlarca vatandaş enflasyona ek olarak kur farkından kaynaklanan yüksek oranlı zamlara karşı dar bütçeleri ile mücadele etmeye çalışırken senenin ilk yarısının geride bırakılmaya hazırlandığı şu günlerde gözler maaş zamlarına çevrildi. Hem emeklileri hem memurları hem de özel sektör çalışanlarını yakından ilgilendiren ücret artışlarında son durum merak edilirken Cumhur İttifakı’nın ortağından dikkat çeken bir çıkış geldi.

ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Fatih Erbakan

Merhum siyasetçi, Türkiye Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, asgari ücret ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, asgari ücretin temmuz ayında mutlaka zamlanması gerektiğini savunarak 25 bin TL seviyesine yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasının devamında düşük emekli maaşlarına da değinen Fatih Erbakan, temmuz ayında 6 aylık enflasyona bağlı olarak açıklanacak olan maaş zammının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini belirtti.

Erbakan, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “İktidarın yerinde biz olsaydık emekliyi ve memuru bu yaşama muhtaç etmezdik.”

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Fatih Erbakan’ın asgari ücret ve en düşük emekli maaşı kapsamında işaret etmiş olduğu 25 bin TL’lik kazanç seviyesi gündeme bomba gibi düştü. Cumhur İttifakı’nın üyesinden böyle bir açıklama gelmesi milyonları umutlandırırken asgari ücrete gerçekten zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Drenaj çalışmasında oluşan göçükte 1 işçi hayatını kaybetti Drenaj çalışmasında oluşan göçükte 1 işçi hayatını kaybetti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde ayrı ayrı açıklamalarda bulunmuş ve ekonomik parametrelerin şu an için iyi geldiğini, bu sebep ile de asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ifade etmişlerdi.