1976 yılında Fransa’da kurulmuş olan Decathlon, farklı spor ekipmanı üreticilerini tek çatı altında toplamıştır. Uluslararası platformda öne çıkan markalar arasında yer alan firmanın kuruluş amacı, tüketicilere spor yapabilme imkanı sağlamaktır.

Decathlon’da tüm spor dalları ile ilgili ürünlere rastlamak mümkündür. Kaliteli ürünleri uygun fiyatlar karşılığında tüketicilere ulaştırmayı hedefleyen Decathlon, sektörde en çok tercih edilen isimler arasındadır.

Dünya çapında bin 100’ün üzerinde mağazası bulunan Decathlon’un ülkemizde de onlarca mağazası bulunmaktadır. 70 bin üzerinde çalışanı olan firmanın 2019 yılında açıkladığı ciro 13,4 milyar dolardır.

Büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam eden Decathlon girişimcilerin yanı sıra iş arayışı içerisinde olan binlerce kişi tarafından da yakından takip edilmektedir. Decathlon ailesine dahil olmanın yollarını arayan pek çok kişi, firmanın iş ilanlarını sık sık sorgulamaktadır. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Decathlon’un istihdam fırsatlarına dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

Decathlon Iş Başvurusu 2

DECATHLON İŞ POZİSYONLARI

Decathlon personel seçiminde son derece titiz davranan bir firmadır. Mağazaya gelen müşterilere geniş kapsamlı bir hizmet sunulmasını isteyen firma, personel tercihlerini de bu isteği doğrultusunda yapmaktadır.

Decathlon’da personel istihdamının gerçekleştirildiği pek çok pozisyon bulunmaktadır. Firmanın sıklık ile ilan verdiği bazı pozisyonlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Departman müdürü
  • Satış asistanı
  • Etkinlik sorumlusu
  • Reyon görevlisi
  • Kasiyer
  • Depo görevlisi
  • Spor lideri
  • Departman lideri

DECATHLON PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR? 2024

Decathlon bünyesinde çalışmanın yollarını arayan pek çok kişi firmanın istihdam fırsatlarına dair sık sık sorgulamalarda bulunmaktadır. Bu kapsamda adaylar tarafından merak edilen ilk başlıklar arasında firmanın maaş uygulamasının geldiğini söylemek mümkündür.

Decathlon, pek çok rakibine göre yüksek maaş ödemeleri gerçekleştiren bir firmadır. Firmada maaş uygulaması kişinin çalıştığı pozisyona bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yanı sıra personelin eğitimi, deneyimi ve diğer özellikleri de maaşların şekillenmesine doğrudan etki etmektedir.

Decathlon’un personellerine ödediği maaşlar ile ilgili net bir söylemde bulunmak mümkün değildir. 17 bin 2 TL olan asgari ücret uygulamasının bu firmada da geçerli olduğunu söylemek mümkün olsa da pek çok çalışanın bu seviyenin üzerinde kazançlar elde ettikleri bilinmektedir.

Mağazalarında prim sistemi olan Decathlon, maaş ödemesinin yanı sıra birçok yan hakkı da çalışanlarına tanımlamaktadır. Elde edilen bilgilere göre deneme süresini geçen personellere Decathlon tarafından; özel sağlık sigortası, yemek kartı, hayat sigortası ve kaza sigortası tanımlanmaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi alımı duyurdu! Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi alımı duyurdu!

DECATHLON PERSONEL ALIMI İLANLARI BAŞVURU ŞARTLARI

Decathlon ailesine katılarak hem mağazacılık sektöründe kariyer yapmayı hem de yüksek kazançlar elde etmeyi hedefleyen pek çok kişi, firmanın iş ilanları için belirlemiş olduğu başvuru şartlarını merak etmektedir.

Decathlon’un personel alımı ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen kişinin 18 yaşın üzerinde olması ve en az lise düzeyinde diploma sahibi olması gerekmektedir. Diğer şartlar ise başvuru yapılmak istenilen açık pozisyona bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

DECATHLON PERSONEL ALIMI İLANLARINA NEREDEN VE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Decathlon zaman zaman kendi kaynakları aracılığı ile zaman zaman ise çeşitli kariyer platformları üzerinden personel alımı ilanları yayınlamaktadır. Dolayısı ile başvurular, ilanın yayınlamış olduğu site doğrultusunda yapılmaktadır.

Özellikle Decathlon LinkedIn profili üzerinden iş ilanları paylaşan firma, pozisyon için aradığı şartları da o ilanda açıkça belirtmektedir. LinkedIn üzerinden başvuruları kabul eden Decathlon yanı sıra web sitesinde yer alan insan kaynakları ekranı üzerinden de iş başvurularını değerlendirmeye almaktadır.