Trabzon'da görev yapan doktory darbeden hasta ve yakını gözaltına alındı. Ancak önceki gün ise serbest bırakıldı. Doktor M.Y, hasta yakını tarafından motosiklet kaskıyla vuruldu ve diz kapağı kırıldı, ardından hastanede tedavi altına alındı. Hekim Birliği Sendikası, zanlının serbest bırakılması üzerine iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

Aydınlık'ın haberine göre, 5 Temmuz günü Fatih Devlet Hastanesi acil servisinde nöbetçi doktor M.Y'yi darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan S.N.K. (20) ile erkek arkadaşı olduğu öğrenilen A.S'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. S.N.K, polis tarafından serbest bırakılırken A.S. adliyeye sevk edildi. A.S, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi. Ancak A.S, çıkarıldığı hakimlikçe serbest bırakıldı. Başsavcılığın A.S. hakkında verilen karara itiraz edeceği bildirildi.

Cevdet Yılmaz'dan vergi affına ilişkin açıklama! Cevdet Yılmaz'dan vergi affına ilişkin açıklama!

Sendikadan yapılan açıklama şu şekilde:

"Meslektaşımıza yapılan saldırı ve saldırganların serbest bırakılması, hepimizi derinden yaralamıştır. Caydırıcı yaptırımların eksikliği, şiddetin devam edeceğini açıkça göstermektedir. Bu durum karşısında sessiz kalmamak adına 8 Temmuz 2024 tarihinde Trabzon ili genelinde iş bırakma kararı almış bulunmaktayız. Sağlıkta şiddet sona erene dek, gereken adımların atılması için hep birlikte sesimizi duyurmaya devam edeceğiz."