Ülkemizde de hizmet veren dünyanın en popüler pizza zincirlerinden olan Dominos, birçok tüketici tarafından tercih edilmektedir. Kaliteli hizmet anlayışı ve ürünlerinin lezzetleri ile dikkat çeken firma, ayrıca girişimciler tarafından da yakından takip edilmektedir.

1960 yılında ABD’de Thomas Monaghan tarafından kurulmuş olan Dominos Pizza kısa süre içerisinde tüketicilerin yoğun talepleri ile karşı karşıya kalmıştır. 2004 yılına gelindiğinde Amerika’nın en büyük pizza zinciri olmayı başaran firma, Türkiye’de de büyük bir popülerliğe kavuşmuştur.

Dominos Bayilik 2

Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

Dominos Pizza bayiliği, girişimcilerin sıklık ile araştırdıkları konu başlıkları arasında yer almaktadır. Talep görmeye devam eden firma sayesinde yüksek kazançlar elde etmek isteyen pek çok kişi, konuya yönelik araştırmalarda bulunmaktadır. Bizler de bu içeriğimizde o kişiler için Dominos Pizza’nın bayilik fırsatına dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

Dominos Bayilik Şartları Nelerdir?

Dominos bayiliği şartları arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Bayilik hizmeti veren markaların başında gelen firmanın başvuru kapsamında ne gibi kriterleri göz önünde bulundurduğu merak edilmektedir.

Dominos Pizza’nın bayilik için şart koştuğu bazı maddeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yüzde 51’lik bir hisseye sahip olunması,
  • Açılmak istenen bayinin ön cephesinde en az 5 metrekarelik boş alan bulunması,
  • Finansal birikime sahip olunması,
  • Dükkanda moto kuryeler için park alanının bulunması,
  • Bayi girişinin düz olması,
  • Sevkiyat araçları için park yerinin bulunması,
  • Açık ve kapalı alanların toplamda 80 metrekare olması (en az),
  • Bölgede yaya trafiğinin yoğun olması.

Dominos Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Dominos bayilik ücreti her sene çok çeşitli kriterler çerçevesinde değişmektedir. Son olarak 2023 yılı için ortalama 250 bin dolarlık bir bedeli olan bayilik için 2024 yılı rakamı net olarak bilinmemektedir.

Dominos Franchise Nasıl Alınır?

Dominos bayiliği almak için öncelikle yukarıda sıralamış olduğumuz tüm şartların sağlanıyor olması gerekmektedir. Şartları sağlayan kişiler firmanın resmi web sitesinde yer alan ‘Hemen Başvur’ seçeneğini tıklayarak bayilik başvuru formunu online olarak doldurabilir.

Doldurulan bayilik başvuru formu Dominos Pizza yetkilileri tarafından kısa süre içerisinde değerlendirilir. Başvurunun olumlu değerlendirilmesi halinde bir ön görüşme düzenlenir. Ön görüşmenin ardından girişimciler için deneme süresi başlamış olur. Deneme sürecinin ardından fizibilite çalışması yapılır ve sonuç olarak da taraflar arasında bir sözleşme imzalanır.