Yapılan zamlardan umduğunu bulamayan emeklilerin imdadına indirimler yetişecek. SGK, emeklilere yönelik olarak A’dan Z’ye hemen her üründe indirim yapan kurum ve kuruluşları 'emekliler.gov.tr' adresinden duyurmaya başladı. Ayrıca Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) web sayfasında da ‘Anlaşmalı kurumlarımız’ başlığı altında Türkiye genelinde emeklilere yönelik indirim yapan işletme ve kurumların bilgisi yer alıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye genelindeki emeklilere yönelik olarak "emekliler.gov.tr" adresinden emeklilere özel indirim ve hizmetleri duyurmaya başladı.

Daha önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından duyurulan indirimlere sitede her gün il düzeyinde yenileri ekleniyor. Birçok şirket, kurum ve kuruluş il bazında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yaptığı protokol doğrultusunda indirimler uygulamaya başladı. İndirim yapılan yerler açıklandıkça maaşları enflasyona yenik düşen emekliler az da olsa nefes alabilecekler.

Tüm emekli vatandaşlar, kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim fırsatından yararlanabiliyor. Bu kapsamda emekli vatandaşlara standart taşıma ve adrese teslim hizmetler için ayda en fazla 5 adet yurt içi varışlı kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim uygulanıyor.

Otobüslerde yüzde 20, trende yüzde 10, kamunun sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim sağlanırken bu indirim bazı sendikaların tesislerinde ise daha yüksek oranlara ulaşabiliyor.

İŞÇİ SENDİKALARINDAN İNDİRİM İMKANI

Türk-İş'e bağlı Koop-İş ve Tes-İş Sendikası sosyal tesislerinde yüzde 30, Türk Metal ise tesislerinde yüzde 40 indirim imkanı sağlıyor.

Emekliye ilginç indirim ve kampanya yapanlar da var. Batman'daki bir AVM bowling oynayan emekliye yüzde 20 indirim imkanı tanırken, Darüşşafaka ise ücretsiz basketbol bileti imkanı sunuyor. Kampanyaya bazı belediyeler de katılmış durumda. Kelkit belediyesi su faturasında yüzde 15 indirim yapacağını taahhüt etti. Karabük Belediyesi ise su ve şehir içi ulaşımı emekliye sağlıyor. Bunun yanında Türk Telekom ve Ttnet yüzde 10, İşbir Yatak yüzde 20 indirim yapacağını taahhüt etmiş durumda.

Ayrıca Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) web sayfasında da ‘Anlaşmalı kurumlarımız’ başlığı altında Türkiye genelinde emeklilere yönelik indirim yapan şirket, kuruluş, kurumların bilgisi yer alıyor.

GMİS'ten emeklilere çağrı! GMİS'ten emeklilere çağrı!