Emekli aylıklarına yönelik ek zam haberleri kulislerden ara ara yükseliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için açıklanan yüzde 24.73'lük zam oranı sonrası ek bir zam olup olmayacağı merakla bekleniyor. 

Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanı Güler'den açıklama geldi. Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zam önerisini bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını belirtti. Emekliye ek zammın ise yarın TBMM'ye geleceğini ve yarın Meclis'e gelecek vergi düzenlemeleri kanun teklifinde en düşük emekli maaşına zamın da olması bekleniyor. 

BU AKŞAM NETLEŞECEK

CNN Türk'te konuşan Güler, "Bütçe imkanları nedir, bunun belirlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili analizleri topladık, bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı'na bunun vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Güler, emeklilere ek zam konusuna ilişkin AA'ya yaptığı açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti Genel Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Efkan Ala'nın da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydederek henüz bir rakamın ortada olmadığını, rakamın yarın netleşeceğini de ifade etti.

Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti

EN DÜŞÜK AYLIK 12 BİN

Kulis bilgilerine göre, en düşük emekli aylığının 12 bin TL'ye çıkarılması bekleniyor. Söz konusu rakam kesinleşirse, 3 milyon 200 bin vatandaşın maaşı 12 bin liraya tamamlanmış olacak.