Odunpazarı Belediyesi, yapay zeka destekli bir istihdam ofisi projesi başlattı. Bu proje, iş arayanlar ile işçi arayanları bir araya getiriyor ve başvuruları yapay zeka ile analiz ediyor. Proje, Eskişehir'de devrim niteliğinde bir yenilik olup, tamamen belediye kaynaklarıyla hayata geçirildi ve belediye iştiraki Odunpazarı Anonim Şirketi tarafından yürütülüyor. Bu proje, Eskişehir'de iş arama ve eleman bulma süreçlerini köklü bir şekilde dönüştürmeyi ve teknoloji ile yenilikçi anlayışı bir araya getirmeyi hedefliyor.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ İSTİHDAM OFİSİ

Vatandaşlar, Yapay Zeka Destekli İstihdam Ofisi'nin dijital web uygulaması üzerinden kolayca iş başvurusu yapabilabilecek. Bu platform, iş başvurularını anında alarak hızlı bir şekilde değerlendiriyor ve bir özgeçmiş havuzu oluşturuyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

Odunpazarı Belediyesi'nin resmi web sitesi (www.odunpazari.bel.tr) veya www.odunpazari.com.tr adresinden iş başvurusu yapılabilir. Ayrıca belediyenin mobil uygulamasını kullanarak da iş başvurusu gerçekleştirilebilir. Vatandaşlar iş başvurularını çevrimiçi yöntemler aracılığıyla tamamlaycak. Başvurular yapay zeka ile analiz edilerek özgeçmiş havuzuna ekleniyor. Belediye ve şirket yetkilileri kendi özgeçmiş havuzlarını oluşturabilecek. İhtiyaç duyulan mesleki kollara göre özgeçmişler değerlendiriliyor ve uygun adaylar işe alınacak.

Konu zam olunca kapılar kapanıyor! Konu zam olunca kapılar kapanıyor!

KARİYER GÜNLERİ TARAFLARI BULUŞTURACAK 

Kağıt israfını önlemek ve zamandan tasarruf sağlamak amaçlanıyor. Ayrıca, 'kariyer günleri' etkinlikleri ile iş arayanlarla personel arayanları fiziki ortamda sık sık bir araya getirecek bir proje olma özelliği de taşıyor.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ülkede yaşanan derin yoksulluk ve işsizlik sorununa çözüm olarak Yapay Zeka Destekli İstihdam Ofisi projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Bu proje ile işçi ve işveren arasında sanal ve yüz yüze eşleştirme yaparak, işsizlerin iş bulmasını ve işverenlerin ihtiyaç duydukları personeli karşılamayı hedeflediklerini ifade etti.