Petrol-İş Sendikası

Eylem sonuç verdi! Yönetim, Sendika ile görüşecek

Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, Çankırı'da 29 Mayıs'ta başlattıkları grevi sürdürüyor. Sendika Başkanı Halil Topçu, fabrika yönetiminin görüşmeye davet ettiğini duyurdu.

Abone Ol

Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki lastik fabrikasında çalışan Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, 29 Mayıs'ta başlattıkları grevi sürdürüyor. Fabrika yönetimi ile sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine başlatılan grevde yeni bir gelişme yaşandı.  Petrol-İş Sendikası Çankırı Şubesi Başkanı Halil İbrahim Topcu, sendika ile fabrika arasında görüşme yapılacağını açıkladı.

Sendika olarak lastik emekçilerinin taban ücretini ideal bir seviyeye çıkarana kadar grev uygulaması kararlılıkla devam edileceğini bildiren Topcu, “Petrol-iş Sendikası Çankırı Şubesi ve Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası arasında 5 ay süren toplantılarda anlaşma sağlanamaması sebebiyle Greve çıkılmış ve bugün itibariyle 38 gün geride kalmıştır. İşverenin 28 Mayıs tarihli son toplantıda teklif olan En düşük Operatör ücreti olarak verdiği 24.500 TL taban ücrette kıdemlerle fabrika ortalaması 26.000 TL olan ücretin, Fabrika ortalaması 30.000 TL seviyesi olması için Fabrika önünde Grev alanında direnişimiz devam etmektedir" dedi.

İŞVERENLE GÖRÜŞÜLECEK

İşveren tarafından toplantı çağrısı geldiğini belirten Topçu, 09.07.24 Salı günü yani bugün, İstanbul'da toplantı yapılacağını kaydetti. Topçu, "Bu toplantıda işverenimiz taleplerimize olumlu yaklaştığı takdirde bizde Sendika olarak yardımcı olabileceğimiz konularda yardımcı olur Sözleşmemizi imzalayarak Grevi sonlandırırız ve Üretime devam ederiz” dedi.

Topcu açıklamasına şöyle devam etti:

Taleplerimize yeteri seviyede olumlu yaklaşım gösterilmezse Grevimiz Tüm kararlılığı ile devam edecektir. Lastik Emekçilerinin talepleri çok birsey değildir, sadece yaptığı işe, çalıştığı fabrikaya yakışır bir ücret politikası olması gerekiyor. Emekçinin Sendikası ve Sendikanın Başkanı olarak Ekibimle bu doğrultuda müzakerelere devam etmekteyiz, Talepler karşılanana kadarda direnişe devam edeceğiz. Şu anda bile bizim Grevimiz bitmeden ücretlerinde iyileştirmeler yapılan işletmelerimiz vardır, bunun devamının geleceğinden hiç şüphem yok.