KESK, toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığı nedeniyle greve çıkan Sumitomo işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Grevdeki işçilerle bir araya gelen KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, “Adaletsiz vergi ve gelir dağılımı için çalışanların ortak eylem planları ile ortaya koyacakları kararlı mücadele ile ancak kazanım elde edilecektir. KESK olarak işçilerin grevini destekliyor, dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz” dedi.

‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

Sözleşmede bulunan ücret ve birtakım çalışma koşullarında yaşanan anlaşmazlıkların yaşanması sebebiyle işçilerin grevde olduğunu ve kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Petrol-İş Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topcu, işçilerin zor koşullar altında yaşadığını, ücretlerin daha yaşanabilir seviyeye çekilmesi için geri adım atmayacaklarını dile getirdi.

Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti

KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz ise şöyle konuştu: “Yabancı sermayeli şirketler düşük maliyet ve teşviklerle kuruluyor, vergiden muaf oluyorlar ama ücretli çalıştırılan işçiler aldığı her kuruşa devasa vergiler ödüyorlar. Adaletsiz vergi ve gelir dağılımı için çalışanların ortak eylem planları ile ortaya koyacakları kararlı mücadele ile ancak kazanım elde edilecektir. KESK olarak işçilerin grevini destekliyor, dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz.”

Grevin 32.gününde alana, KESK Genel Sekreterinin yanı sıra, Mali Sekreteri Erdal Karakuş ve bağlı işkollarından Tüm-Bel-Sen TİS ve Hukuk Sekreteri Zeynep Sarıkaya Altun da katıldı.