Petrol İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Gebze’de bulunan Novares ve Tekno Kauçuk fabrikalarının çalışanları, işyerlerinde Ocak ayından beri süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamaması halinde greve çıkmaya hazırlanıyor. Sendika, Salı günü Novares'te ve Çarşamba günü Tekno Kauçuk'ta gerçekleştireceği görüşmelerde anlaşma sağlanamazsa grev pankartları asacaklarını duyurdu.

Petrol İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şivan Kırmızıçiçek, işçilerin maaşlarına yansımayan sürekli artan zamlara tepki gösterdi. Kırmızıçiçek, "İşçilerin emeğinin karşılığını alması gerekiyor. Ülke ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor, ancak işçi maaşları aynı kalmaya devam ediyor. Bu durumu kabul etmiyoruz ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğer işverenlerin yanıtsız kalması durumunda Novares ve Tekno Kauçuk fabrikalarında grev yapacağız" şeklinde konuştu.

Eylemdeki işçileri sevindiren haber geldi Eylemdeki işçileri sevindiren haber geldi

HAKKIMIZ OLANI ALMAK İSTİYORUZ

Novares işçilerinden Aydın Dilaver, asgari ücretle yaşamanın mümkün olmadığını vurgulayarak, “15 yıldır çalıştığım işyerinde asgari ücret civarından bir maaş almam olacak iş mi? Zaten Türkiye şartlarında kim asgari ücretle geçinebilir? Sadece kiralar 10-17 bin TL. İşveren bize birinci aydan bu yana asgari ücrete denk bir maaş ödemesi yapıyor, para eridi gitti. Pek çok arkadaşımız bizzat gönüllü olarak işten ayrıldılar, ‘Hiç değilse içeride kalan paramı alıp bir şey yapayım, nasıl olsa nereye girsem asgari ücret verecekler’ dediler gittiler. Haksızlar mı? İstediğimiz çok bir şey değil, hakkımız olanı almak istiyoruz. Tüm fabrika kararlıyız, taleplerimize sımsıkı tutunuyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Tekno Kauçuk işçisi de, “Sendikamızla birlikte en temel haklar için şu an patronla pazarlık aşamasındayız. En temel taleplerin başında ücret geliyor. Çalışanların yoksul olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve insanca yaşayabilmek için ücretlerimize zam istiyoruz. Sadece patrona kâr üreten bir işleyişi ‘Grev’ diyerek durduracağız” dedi.

GREV HAZIRLIĞINDALAR

Petrol İş Sendikası, mücadelelerini masada ve sahada sürdüreceklerini ifade etti. Eğer anlaşma sağlanamazsa, sendika grev kararını uygulamaya koyacak. İşçiler, haklarını savunmak ve yaşam koşullarını iyileştirmek için kararlı olduklarını vurguluyorlar. Gebze’de Novares ve Tekno Kauçuk çalışanları, hak ettikleri ücret zammını almak ve yaşam koşullarını iyileştirmek için grev hazırlığında. Sendika ve işçiler, işverenlerin talepleri karşılanmazsa greve çıkacaklarını belirtiyor. Bu durum, bölgede önemli bir çalışma hayatı ve ekonomi tartışmasını da beraberinde getirecek gibi görünüyor.