İzmir'de ZF Lemförder firmasında çalışan 200 işçi, işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş) fabrikada yapılan işlerin bir kısmının Sakarya’daki başka bir tesise aktarılacağı yönünde haber alması üzerine harekete geçti.

WOMEN-UP projesi nedir? WOMEN-UP projesi nedir?

Birleşik Metal-İş Genel Yönetim Kurulu, bu haber üzerine işçilerin işlerini kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığını belirtildi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan sendika, işçilerin haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz diyerek şu paylaşımda bulundu: 

"Alman sermayeli otomotiv tedarik devlerinden ZF grubuna ait İzmir ZF Lemförder işyerinde ağır vasıta-ticari araç bölümünün kapatılarak mavi ve beyaz yaka 200 emekçiyi kapının önüne koyma niyeti ve girişimi üzerine, Sendikamız üyesi Gebze 1 Nolu Şubemize ZF Sachs (3 fabrika) ve ZF Lemförder 2 bine yakın üyemizin başlattıkları mücadele süreci devam ettiriyorlar. Bugün 4 ayrı fabrikada mücadelemizi büyütüyoruz. şimiz, ekmeğimiz ve geleceğimiz için birlik ve dayanışma içerisinde #BizKAZANACAĞIZ Gebze 1 Nolu Şubemize ZF Sachs işçileri ZF’de hak gaspına izin vermeyeceğiz..."