Soma’nın Darkale köyünde 19. Karaelmas Kültür Sanat Dayanışma Festivali düzenlendi. Festival kapsamında sahnede Haluk Levent yer aldı. Konserde Somalı gençler tarafından "Temiz Hava Herkesin Hakkı", "Termiğe İnat Yaşasın Hayat", "Bu şehir insanıyla, havasıyla, suyuyla ölüyor" yazılı pankartlar açıldı. 

Alanda, Fernas Maden işçileri de uuer alıyordu. Haluk Levent,  eylemde olan Fernas Madencilik işçilerini sahneye çağırarak, onlar için destek konuşmasında bulundu. Levent, işçilerin verdikleri bu mücadelede son derece haklı olduklarını dile getirdi. 

Haluk Levent konser esnasında aynı zamanda SMA'lı bebeklerin yardım kampanyaları hakkında bilgi verdi. 

Oba Makarna'da dikkat çeken iddia! Daha önce uyarı yapılmış Oba Makarna'da dikkat çeken iddia! Daha önce uyarı yapılmış

NE OLMUŞTU?

Manisa Soma ilçeisnde faaliyet gösteren Fernas Madencilik'te çalışan işçiler düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı  direniş mücadelesine başladı. İşçiler, eylemlerinin 20’inci gününde Fernas’ın patronlarının Bodrum’daki oteli Cape Bodrum Luxury önünde nöbete başladı. 

İşçiler, insanca yaşayacak ücret, barınma sorunları ve sendikalaşma nedeniyle işten atılanların işe iadesi için üç günlük çadır eylemi düzenledi. Eylem, Fernas patronuna ait otel önünde gerçekleşti ve işçiler, Bodrum ve Milas halkına çağrıda bulundu.

Fernas şirketine ait otelin önünde 7/24 kalacaklarını duyuran işçiler, “3 gece boyunca sürecek nöbetimiz boyunca Bodrum ve Milas halkından Fernas’ın büyük oteli önünde bizi yalnız bırakmamasını, dayanışma içinde olmasını, bizi ziyaret etmesini, sesimizin duyulması için yerel mekanizmaları harekete geçirmesini rica ediyoruz” dedi.