GIDA İŞ SENDİKASI ÜYE SAYISI KAÇ_

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın son ocak rakamlarına göre sendikanın üye sayısı 1,516 rakamına ulaştı. 

Fırın işçileri çalışma koşulları için toplanıyor! Fırın işçileri çalışma koşulları için toplanıyor!

GIDA İŞ SENDİKASI BAŞKANI KİM?

Olcay OZAK

Genel Başkan

Ufuktan ÖDEN

Genel Sekreter

İbrahim KIZILYER

Yönetim Kurulu Üyesi

Soner YILDIZ

Yönetim Kurulu Üyesi

Sevda YILMAZ

Yönetim Kurulu Üyesi

GIDA İŞ SENDİKASI NE ZAMAN KURULDU?

TÜRKİYE GIDA SANAYİİ İŞÇİLERİ SENDİKASI TARİHİ

Türkiye işçi hareketinin bir parçası olan, Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası, 27 Eylül 1947’de, İstanbul Gıda Sanayii İşçileri Sendikası adıyla kuruldu. Kurucuları; Şaban AKDOĞAN, Zühtü TETEY, İbrahim ATLAS, Hüseyin ARSLAN, İhsan UYUM, Mehmet PERÇİN, Cemal BARLAS, İbrahim GÜLER, Sabri KUMKALA, Hasan BAŞKA, Hüseyin ALTAY, Galip ERKAL’dı. Kurucular aralarında yaptıkları toplantıda ilk başkanı Zühtü TETEY olarak belirlediler. Zühtü TETEY, İşçi Sigortaları Kurumunun kuruluşunda bulundu. Bu kurumun 1 numaralı üyesi olduğu için, ölünceye dek SSK Genel Kurulu daimî delegesi olarak kaldı.
**Gıda-İş Sendikasının, sendikal hareketin yeni filizlendiği, işçilerin sendikal örgütlenme arayışında olduğu yıllarda kurulmuş olması, sendikal hareketin öğrenerek mücadele içinde yer alması dönemine denk gelir. Bu nedenle 1948 yılında kurulan, İstanbul İşçi Sendikaları Birliği’ne kurucu üye olarak katılmayı, sendikal birlik adına olumlu bulur. Birliğin ilk Genel Kurulu’nda Zühtü TETEY Birlik Başkanı oldu.
**İstanbul Gıda Sanayi İşçileri Sendikası, İstanbul İşçi Sendikaları Birliğinin üyesi olarak, 1952 yılında kurulan Türk-İş Konfederasyonu’na kurucu üye olarak katıldı.
**Gıda-İş Sendikası, 23 Eylül 1962’de İstanbul Gıda Sanayii İşçileri Sendikası olan adını, Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası olarak değiştirerek, Türkiye çapında örgütlenme çalışmalarına başladı.