Yaz aylarının gelmesiyle düğün sezonu açıldı. Gelin ve damat adayları, yaşamları boyunca yalnızca bir defa gerçekleşecek olan o önemli gün için alışverişlere başladı. Artan enflasyon ve hayat pahalılığının yanı sıra, genç çiftlere üzücü bir haber daha geldi. Gelin adayları artık gelinlik denerken de ücret ödeyecek. Peki, bu karar neden verildi? Kararın gerekçesi nedir? Detaylar haberimizde...

'DENEMEK DE ÜCRETLİ'

Düğün sezonuyla birlikte gelinlikçilerde hareketlenme başladı. Fakat alınan yeni kararla birlikte artık gelinlik denemek de ücrete tabii tutulacak. NTV'den Şevval Yiğit'in haberine göre gelnlik deneyen kişiler yalnızca gelin adayları değil. Gelinliğin üzerinde nasıl duracağını merak ettiği için gelinlik deneyenler de mevcut.  Gelinliklerin çok fazla denenerek deformeye sebep olması karşısında Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, yeni bir karara imza atarak gelinlik denemelerinin ücretli olmasına karar verdi.

Denetimler sahtekârlığı ortaya çıkardı Denetimler sahtekârlığı ortaya çıkardı

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, gelinlik denemelerinden ücret alınacağını duyurması üzerine bazı esnaflardan tepki geldi. Bazı esnaflar uygulamanın doğru olduğunu düşünürken bazıları ise müşteri kaybına neden olacağını ifade ediyor.

'FİYATTAN DÜŞECEK'

Deneme ücreti alınan gelinliğin satın alınması durumunda ise verilen para fiyattan düşülecek.