2011 yılında kurulan Güvenlik-İş Sendikası, özel güvenlik çalışanlarının hakkını korumak ve seslerini tüm platformlarda duyurmak için var gücüyle çalışmalara devam ediyor. Özel Güvenlik sektöründe 19.İş Kolunda Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Güvenlik-İş Sendikası, özel güvenlik görevlilerinin sektörde yaşadığı sorunlara çözüm üretmek ve onlarla hareket etmek için sendikal faaliyetini sürdürüyor.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR? YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Türk-İş'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı'dır. Özel Güvenlik Mesleğine 2005 Yılında Sakarya Yenikent Devlet Hastanesinde başlayan Çağırıcı, 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Koruma ve Güvenlik Şubesine geçiş yapmış olup, 2015 yılına kadar Sakarya Üniversitesinde özel güvenlik görevlisi ve grup amiri olarak görev yapmıştır. Ömer Çağırıcı Sendikal yaşamında Güvenlik-İş Sendikası Sakarya İl Temsilcisi, Genel Başkan Danışmanı, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunarak, 30 Ağustos 2015 yılında Güvenlik-İş Sendikası 2.Olağan Genel Kurulunda Eğitimden Sorumlu Genel Yönetim Kurulu Üyesi seçilmiş olup, 28 Kasım 2015 Yılında Güvenlik-İş Sendikası 1.Olağanüstü Genel Kurulunda Genel Başkanlığa seçilmiştir.

19 Kasım 2022 yılında Güvenlik-İş Sendikası 4.Olağan Genel Kurulunda güven tazeleyerek tekrar Genel Başkanlığa seçilmiş olup halen görevini yürütmektedir. Özel Güvenlik mesleğinin içinden gelen Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı; Özel güvenlik mesleğinin saygınlığı ve 7/24 fedakarca görev yapan özel  güvenlik görevlilerinin hak ettiği değerin oluşması için sendikal çalışmalarını sürdürmektedir. Sendika Genel Başkan Yardımcıları ise Ahmet Durucuk ve Fevzi Karataş'dır. 

Türk Harb-İş liderliği Öz Güven-Sen'e kaptırdı! Türk Harb-İş liderliği Öz Güven-Sen'e kaptırdı!

SENDİKA GÜNCEL ÜYE SAYISI NEDİR?

Savunma ve Güvenlik iş kolunda faaliyet gösteren Türk-İş'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası'nın güncel üye sayısı, temmuz 2024 istatistiklerine göre 21 bin 085'dir. Sendika, söz konusu iş kolunda en fazla üyeye sahip 3'üncü sendika konumundadır.