Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu Fernas Madencilik işçileri bu kez da sahnede seslerini duyurdu

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Demokratik Kongo Tüm Devlet, Şehir ve Topluluk İşçileri Ulusal Federasyonu (UNTC) Kadın Komitesi heyeti ile gerçekleştirilen eğitim programında konuştu.

HAK-İŞ’in 200 binden fazla kadın üyeye sahip olduğu bilgisini paylaşan Arslan, “Türkiye’de sendikalı kadınların en çok temsil edildiği konfederasyon HAK-İŞ’tir” dedi.

Hak İş Çalışan Kadın Temsilinde Ilk Sırada 3

KADINLARIN SENDİKAL HAREKETE ÖNCÜLÜK YAPMALARI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ

Çalışan kadınların sorunlarının küçük farklarla dünyanın her yerinde aynı olduğunu belirten Arslan, “Kadın olmak Türkiye’de de, Afrika’da da dünyada da zor. Hele ki çalışan kadın olmak, bulunduğunuz iş yerinde sendikacı kadın olmak büyük bedeller ödemek demektir. HAK-İŞ ve Hizmet-İş sendikamızdaki kadın sendikacı arkadaşlarımız bu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış, önemli hedeflere ulaşmıştır. Biz sendikamızda kadınlar adına başardığımız hedefleri dünyadaki bütün kadınların da başarmasını istiyoruz. Çünkü kadınlar yoksa insanlık yok. Kadınların çalışma hayatında daha güçlü yer alması, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kalkması, şiddet ve tacizin sıfıra indirilmesi, kadınların eşit ücretler elde etmesi, kadınların sendikalarda daha etkin yer alması, sendikalı kadın liderler olarak sendikal harekette öncülük yapmaları, karar alma mekanizmalarına katılımını artırmak için Konfederasyonumuz öncülüğünde büyük bir çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.