Henüz 17 yaşında iken ticarete atılan Ingvar Kamprad tarafından 28 Temmuz 1943 tarihinde kurulmuş olan IKEA, günümüzün en çok tercih edilen markaları arasında yer almaktadır. İsveç’in Almhult kasabasında kurulan firmada; montaja hazır mobilyaların, mutfak aletlerinin ve ev aksesuarlarının satışları yapılmaktadır.

Bugün hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde sektörünün en çok tercih edilenleri arasında yer almaya devam eden IKEA, yalnızca ihtiyaçlarını karşılamak isteyen tüketiciler tarafından değil iş arayışı içerisinde olan kişiler tarafından da yakından takip edilmektedir. Peki, IKEA’ya iş başvurusu nasıl ve nereden yapılır? IKEA çalışma şartları ve maaşları nasıl? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

Ikea Iş Başvurusu

Zabıta Memur alımına ilişkin ilan açıldı! Zabıta Memur alımına ilişkin ilan açıldı!

IKEA’DA PERSONEL ALIMI SÜRECİ

IKEA, hizmet verdiği tüm ülkelerde bulunan mağazalarında ve merkez ofislerinde çalıştırmak üzere birçok yeni personele ihtiyaç duymaktadır. Sürekli gelişen ve buna bağlı olarak da büyüyen firma, personel alım sürecini son derece büyük bir titizlik ile yürütmektedir.

IKEA’nın personel alımı ilanları genel olarak firmanın resmi web sitesi aracılığı ile yayınlanmaktadır. Açık pozisyonlar için belirli şartların karşılanmasını isteyen firma, yapılan başvuruları kısa süre içerisinde değerlendirip adaylara geri dönüş sağlamaktadır.

IKEA için personel alımı sürecine dair en önemli nokta, iş başlangıcı yapacak olan kişinin hizmet odaklı çalışmasıdır. Ayrıca sektörde deneyimi olan kişilerin başvurularının da öncelikli olarak değerlendirildiği bilinmektedir.

IKEA ÇALIŞMA ŞARTLARI NASIL?

IKEA’da kariyer yapma hedefi olan kişiler için firmanın çalışma şartları oldukça önemli bir konu başlığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Firmanın çalışanlarına sunduğu imkanlar ve iş koşulları, arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır.

IKEA çalışma şartları sektörde hizmet veren birçok firmaya kıyas ile çok daha esnek ve çalışan odaklıdır. Kariyer fırsatları kapsamında çalışan kazanma hedefi olan firma, çalışan memnuniyetini artırması halinde müşterilerine daha iyi hizmet sunulacağının bilincindedir.

IKEA yönetimi çalışanlarına maaş ödemelerinin yanı sıra çok çeşitli avantajlardan yararlanma imkanı sunmaktadır. Sağlık sigortası, yemek kartı, spor salonu ve eğitim gibi pek çok başlık altında çalışanlarının yararına olacak şekilde imkanlar tanımlayan firma, ek olarak tüm çalışanları için indirim avantajları da sunmaktadır.

IKEA çalışanları firmanın bünyesinde satışa sunulan ürünleri indirimli olarak satın alma hakkına sahiplerdir. Yanı sıra firma tüm çalışanlarını başarılarına göre değerlendirmekte ve çeşitli kriterler çerçevesinde ‘başarılı’ olarak değerlendirdiği çalışanlarına yükselme fırsatı da sunmaktadır.

IKEA İŞ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

IKEA bünyesinde istihdam edilmenin yollarını arayan pek çok kişi firmanın iş ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapabileceklerini merak etmektedir.

IKEA, tüm mağazaları için sık sık personel alımı ilanları yayınlamaktadır. Söz konusu ilanlar firmanın resmi web sitesi aracılığı ile duyurulmaktadır. İlanlara başvuru yapmak isteyen kişilerin söz konusu internet sitesinin açılan ekranında yer alan ‘Kariyer’ sekmesinden açık pozisyonları görüntülemeleri gerekmektedir. Adaylar, eğitimleri ve yetkinlikleri doğrultusunda ilgili personel alımı ilanlarına online olarak başvuru yapabilmektelerdir.

IKEA’nın insan kaynakları departmanı online ortamda yapılan iş başvurularını düzenli olarak incelemekte ve değerlendirmektedir. Açık pozisyon için belirtilmiş olan şartları sağlayan adayların başvurularına kısa bir süre içerisinde dönüş yapılmakta ve aday yüz yüze görüşmeye davet edilmektedir.

IKEA PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR?

IKEA’da personel maaşları, pozisyona, deneyime ve kişinin diğer özelliklerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.