Sosyal Güvenlik

İş kazasının bildirimi nasıl yapılır?

Çalışan bir kişinin çalışma esnasında meydana gelen kazalarda yaralanması, iş kazası tanımına girmektedir. İş kazaları sonrası iş kazasının bildirimi SGK'nın ilgili kurumlarına yapılabiliyor. Peki bu başvurular nasıl yapılır? Kaza bildirimi için gereken belgeler nelerdir?

Abone Ol

İş kazası, çalışanların iş sırasında veya iş nedeniyle uğradığı her türlü bedensel veya ruhsal zararlanmadır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında işveren tarafından belirli adımların atılması ve bildirimlerin yapılması gerekmektedir.

İŞ KAZASI BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?

İş kazası bildirimleri tüm sigortalılar için iş kazası ve meslek hastalığı bildirim formu ile yapılır. Bildirim iş kazası ve meslek hastalığı bildirim formu elektronik uygulamasına giriş yetkisi olanlar için elektronik ortamda yapılabileceği gibi doğrudan ya da posta yoluyla ile SGK'nın merkez ve taşlı'daki birimlerine yapılabilir. Sağlık hizmet sunucularına yapacakları bildirimlerde ise söz konusu yöntemin yanı sıra iş kazasından provizyon alınması ya da iş kazası vaka türünden elektronik ortamda eş göremezlik raporunun düzenlenmesi, iş kazası bildirim yerine geçmektedir.